• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Педагогічний університет та Обласний художній музей відкрили “Нові імена”

29 червня 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилася виставка дипломних робіт випускників художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка під назвою “Нові імена”.

Подібні виставки вже стали традиційними, адже студенти художньо-графічного відділення мистецького факультету педагогічного університету представляють свої дипломні роботи у виставкових залах музею, починаючи з 2004 року. “Дипломні роботи студентів мистецького факультету завжди привертали увагу своєю неординарністю, оригінальністю, відрізнялися різноплановістю, творчим підходом та експериментальністю. Кожна робота по-своєму цікава й унікальна у своєму творчому задумі,” — відзначає науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею Леся Дмітрієва.

Дійсно, в експозиції представлено більше 70 робіт, які відносяться до різних видів образотворчого мистецтва, виконані в різноманітних техніках. Так, поруч із звичними картинами в техніках олійного живопису, графіки, гарячого й холодного батику, витинанками та керамічними виробами, увагу відвідувачів не могли не привернути, скажімо, військово-історична мініатюра, виконана в техніці обємної пластики чи композиція в оригінальній техніці нитяк.

Також адміністрація КДПУ імені В. Винниченка в особі проректора з наукової роботи та міжнародних звязків Олега Семенюка, проректора з навчально-педагогічної та виховної роботи Сергія Михиди й декана мистецького факультету Леоніда Бабенка нагородила грамотами й подяками учасників виставки, а, у свою чергу, директор Обласного художнього музею Тетяна Ткаченко вручила подяку Ларисі Гарбузенко та всьому художньо-графічному відділенню мистецького факультету педагогічного університету за активну участь студентів і викладачів КДПУ у різноманітних акціях, які проводить музей.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись