• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Вчена рада університету прийняла «Антикорупційну стратегію ЦДУ ім. В. Винниченка»

Вчена рада університету прийняла «Антикорупційну стратегію ЦДУ ім. В. Винниченка»

Корупція в Україні, без перебільшення, найважливіша проблема без вирішення якої будь-які реформи в країні будуть приречені. Розвиток будь-якої держави неможливий без наявності значного людського ресурсу, який володіє сучасними знаннями та має суттєвий інтелектуальний потенціал. Тому формування високоосвіченого суспільства є однією з найважливіших функцій держави, яка реалізується шляхом створення системи закладів для здобуття освіти та відповідними умовами надання освітніх послуг.

Наявність будь-яких бар’єрів для освіченої молоді у здобутті вищої освіти становить реальну загрозу для держави. Це може призвести до ослаблення кадрового потенціалу апарату держави.

Однією із суттєвих перешкод на шляху здобуття якісної освіти є корупція.

Для максимального подолання вказаних недоліків вченою радою нашого університету, після обговорення з працівниками й посадовими особами університету, 30.05.2024 року на засіданні вченої ради було схвалено та затверджено ректором Університету «Антикорупційну стратегію ЦДУ імені Володимира Винниченка».

Мета Антикорупційної стратегії полягає в тому, щоб усі працівники університету, здобувачі освіти, посадові особи та керівники під час своєї діяльності, а також у правовідносинах із діловими партнерами, державними органами, органами місцевого самоврядування, іншими юридичними та фізичними особами дотримувалися принципу «нульової толерантності» до корупції. Вони повинні вживати всіх необхідних заходів для запобігання, виявлення та протидії корупції відповідно до законодавства.

Текст Антикорупційної стратегії перебуває у постійному відкритому доступі для працівників, посадових осіб Університету, а також для її ділових партнерів на офіційному вебсайті Університету.

Протидія корупції у вищому навчальному закладі повинна супроводжуватися діяльністю у двох напрямах: профілактика та безпосереднє виявлення корупційних фактів. Водночас обидва вектори є однаково важливими. Для їхньої реалізації необхідно активізувати зусилля всіх учасників освітнього процесу. Така комплексна тактика дасть можливість повною мірою задовольнити в цьому процесі інтереси всіх суб’єктів: адміністрації навчального закладу – у позитивному іміджі ЗВО, викладацького складу – у високій професійній якості випускників, студентів – у здобутті ґрунтовних знань.

Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції ЦДУ ім. В. Винниченка, доцент кафедри права та правоохоронної діяльності, кандидат юридичних наук, доцент Окопник О.М.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись