• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Міжвузівська конференція „Психологія особистості: проблеми, інновації, перспективи”

25 березня 2011 року у КДПУ ім. В.Винниченка на базі кафедри практичної психології психолого-педагогічного факультету відбулась міжвузівська студентська науково-практична конференція „Психологія особистості: проблеми, інновації, перспективи”, присвячена 90-річчю Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

У роботі конференції взяли участь студенти, магістранти, викладачі кафедри практичної психології та представники адміністрації КДПУ імені Володимира Винниченка. Метою конференції став обмін передовим досвідом з теоретико-методологічних та практичних проблем психології особистості. Тематичні напрямки роботи конференції: Теоретико-методологічні проблеми психології особистості; Соціально-психологічні проблеми становлення особистості в онтогенезі; Психологічна допомога в сучасних умовах: теорія і практика.

На пленарному засіданні з вітальним словом виступили: в.о. ректора КДПУ, кандидат історичних наук, доцент Козир Т.А.; декан психолого-педагогічного факультету КДПУ, кандидат педагогічних наук, професор Рацул А.Б.; завідувач кафедри практичної психології КДПУ, доктор психологічних наук, доцент Дьяконов Г.В.; відповідальна за науково-дослідну роботу студентів психолого-педагогічного факультету КДПУ, кандидат психологічних наук, доцент Цемрюк І.Г.; голова наукового товариства студентів психолого-педагогічного факультету Кожокар К.І.

Грамотами за активну участь у конференції та за успішний виступ на пленарному засіданні відзначені: студентка I курсу психолого-педагогічного факультету Вікторія Каганюк (науковий керівник: кандидат психологічних наук, доцент Цемрюк І.Г.) з доповіддю на тему «Педагогічна фасилітація в умовах сучасної школи»; студент III курсу психолого-педагогічного факультету Валентин Джоган (науковий керівник: викладач кафедри практичної психології Зубченко В.В.) з доповіддю на тему: «Концепція діяльності „Психологічного клубу” як форми організації креативно-дослідницького співробітництва студентів та викладачів в контексті професійно-особистісного самовдосконалення».

Керівником секції №1 тематизованої теоретико-методологічними проблемами психології особистості була кандидат психологічних наук, доцент Васецька Т.М. Грамотами за кращі доповіді на цій секції відзначені: студентка VI курсу факультету історії та права Юлія Євенко (науковий керівник: кандидат психологічних наук, доцент Гейко Є.В.) з доповіддю на тему «Історична психологія: можливості міждисциплінарних досліджень» та студентка І курсу психолого-педагогічного факультету Ірина Цирфа (науковий керівник: викладач кафедри практичної психології Мамчур І.В.) з доповіддю на тему «Забобони як механізм психологічного захисту особистості».

Керівником секції №2 тематизованої соціально-психологічними проблемами становлення особистості в онтогенезі була кандидат психологічних наук, доцент Гейко Є.В. Грамотами за кращі доповіді на цій секції відзначені: студентка V курсу психолого-педагогічного факультету Ольга Головань (науковий керівник: кандидат педагогічних наук, доцент Шишова І.О.) з доповіддю на тему «Взаємозв’язок індивідуального стилю саморегуляції учбової діяльності та тривожності у студентів», студентка V курсу психолого-педагогічного факультету Любомира Пасічна (науковий керівник: кандидат педагогічних наук, доцент Васецька Т.М.) з доповіддю на тему «Вплив соціальних змін на цінності та відношення до майбутнього у старшокласників» та студент V курсу психолого-педагогічного факультету Олег Олефіренко (науковий керівник: кандидат педагогічних наук, доцент Цемрюк І.Г.) з доповіддю на тему «Професійна спрямованість студента як складова його професійно-особистісного становлення».

Керівником секції №3 тематизованої теорією і практикою психологічної допомоги в сучасних умовах була кандидат психологічних наук, доцент Шишова І.О. Грамотами за кращі доповіді на цій секції відзначені: студентка ІІІ курсу психолого-педагогічного факультету Наталя Васьків (науковий керівник: кандидат психологогічних наук, доцент Цемрюк І.Г.) з доповіддю на тему «Психологічні чинники виникнення та подолання шкільних страхів у підлітковому віці» та студентка ІІІ курсу психолого-педагогічного факультету КДПУ ім. Володимира Винниченка Ворона Тетяна Миколаївна (науковий керівник: кандидат педагогічних наук, доцент Васецька Т.М.) з доповіддю на тему «Пробема насильства (третирування) серед дітей та учнівської молоді».

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись