• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

VII відкрита науково-практична конференція учнівської молоді «Через терни до зірок»

26 березня 2011 року для активної та небайдужої до науки молоді нашої області цей день запам’ятається надовго. Адже саме цього сонячного та ще по-березневому прохолодного дня відбулася \/ІІ відкрита конференція «Через терни до зірок».

Якщо театр починається з гардеробу, то це свято науки і розуму традиційно почалося з реєстрації учасників. А їх цього року 69 . Вони приїхали з 13 навчальних закладів Кіровоградщини.

Гарні традиції не можна порушувати, тож і цього року конференція проходила у стінах Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка, де гостинно зустрічав гостей декан фізико-математичного факультету Ріжняк Ренат Ярославович.

Теплими словами вітали всіх присутніх проректор з наукової роботи, доктор філологічних наук, професор Семенюк Олег Анатолійович, директор Новопразького НВК Остаповець Ольга Ігорівна та директор Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Валерій Аркадійович Долгушев. Він зачитав вітального листа від голови правління УМАКО «Сузір’я» О. Петрова, першого космонавта незалежної України Л. Каденюка та виконавчого директора УМАКО «Сузір’я» С. Дячкова.

Свої вміння та знання учасники мали можливість продемонструвати у чотирьох секціях: «Космічна одіссея», «Всесвітня астрономічна спадщина», «Непізнаний Всесвіт», «Популярно про космос».

Конференція всьоме проходить за активної підтримки та всебічної допомоги відділу освіти Олександрійської РДА та КОІППО ім. Василя Сухомлинського.

Цей рік для конференції особливий двічі. По-перше, вона проходить напередодні святкування 50-річчя польоту Ю. Гагаріна у космос, який проклав людству шлях до зірок. По-друге, це сьома конференція від часу заснування, а сімка є магічним числом за віруванням наших пращурів.

Це пов’язано з тим, що в давнину особливу увагу людей привертало небо, а на ньому сім яскравих світил: Сонце, Місяць, Венера, Меркурій, Марс, Юпітер і Сатурн (стародавні люди відносили Сонце і Місяць до планет). Вони вважали, що всі земні події якось визначаються рухом семи планет, тому за небом треба пильно стежити.

Наслідком поширення астрологічних уявлень була лічба часу за кількістю планет. Астрологія визначила семиденний тиждень, кожний день якого присвячувався одній із семи планет, що «оптимально діяла» саме в цей день. Звідси бере початок «священне» число семи планет. Хочеться сподіватися, що ця магія чисел, яка безпосередньо пов’язана з тематикою конференції, допоможе її учасникам. У це вірить і засновник конкурсу Мітленко Л. О.

Коли захист робіт залишився позаду та нарешті добігли кінця хвилини чекання і оголошені результати, настала найприємніша мить – вручення призів. А вони цього року достойні. Учасники, які посіли перші місця, отримали грошові премії, за другі та треті місця – офісні набори, калькулятори, канцтовари. Кожен учасник отримав запрошення до літнього астрономічного табору та стартовий пакет «Ді джус». Спеціальні грошові призи отримали учасники, визначені депутатом міської ради Бойком С. В. Також мережа магазинів «Євротел» підготувала один суперприз – МР-3 плеєр для учасника, який найбільше вразить їхнього представника.

Не забули організатори і про вчителів, які готували учнів до конференції. Вони теж отримали спеціальні призи. Зрозуміло, що це стало можливим завдяки турботі та небайдужості спонсорів. А це депутат міської ради Бойко С. В., Кіровоградський обласний благодійний фонд “Майбутнє за молоддю”, ФГ “Пантазіївське”, приватні підприємці Уманець М. М., Скороход В. В., Карнашук Н. В., мережа магазинів “Євротел”, Новопразька селищна рада в особі Горбенко О. Г.

Як добре, коли розумова праця цінується. Тож додому із гарним настроєм та призами!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись