• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Презентація монографій Фоки М.В. у літературно-меморіальному музеї-квартирі П.Г. Тичини (м.Київ)

Наукова школа професора Григорія Клочека стає все більш знаною на Україні. Про це свідчить хоча б той факт, що сам Григорій Клочек  протягом останніх трьох місяців був запрошений для читання лекцій та презентацій своїх нових книжок «Поетика візуальності Тараса Шевченка» та «Поезія Тараса Шевченка: сучасна інтерпретація» в такі університети України: Київський Національний імені Шевченка (Інститут філології), Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, Дрогобицький педагогічний університет імені Івана Франка.

Значним успіхом цієї школи є те, що професор Сергій Михида нещодавно став лауреатом премії імені Євгена Маланюка.

І ось нове повідомлення, яке свідчить про зростаючу популярність наукової продукції учених цієї школи: директор літературно-меморіального музею-квартири П.Г. Тичини (м. Київ) Тетяна Вікторівна Сосновська запросила кандидата філологічних наук, старшого викладача кафедри англійської філології, автора монографій «Синтез мистецтв у поетичній творчості Павла Тичини» і «Стратегії перекладу синтетичних образів Павла Тичини англійською мовою» Марію Володимирівну Фоку презентувати названі книги.

Презентацію, яка відбулася 30 січня, відкрив Григорій Григорович Донець, головний зберігач фондів літературно-меморіального музею-квартири П.Г. Тичини, наголосивши на актуальності тем представлених монографій і вагомому внеску в тичинознавство. Фока М.В. детально доповіла про синтез мистецтв у поетичній творчості митця та способи перекладу синтетичних образів англійською мовою, а також вичерпно дала відповіді на поставлені питання зацікавленої аудиторії.

На презентацію завітали викладачі, вчителі, бібліотекарі, студенти, а також всі ті, кому подобається творчість поета.

 Усі присутні тепло й з радістю прийняла дослідницю, а зустріч була актуальною, цікавою й пізнавальною.

Після презентації Фока М.В. вкотре відвідала меморіальну квартиру П. Тичини, маючи змогу доторкнутись до справжніх реліквій синтетичного світу, який представила у своїх монографіях: кларнета, рояля, картин митця…

Інформацію надав професор Клочек Г.Д.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись