• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Міжнародний день студента у КДПУ ім. В. Винниченка: сльози, захват, жарти, сміх, і емоцій – на весь рік!

Тільки в нашому унівенрситеті День студента перетворюється на ТИЖДЕНЬ святкувань! Зробити всього-на-всього один концерт – занадто просто! Тому Молодіжний центр та культорганізатори вирішили продовжити нам свято, і почали уже із 12 листопада, провівши конкурс «Я і гітара».

Визначити найталановитішого гітариста університету доручили журі у складі Олександра Самосьєва, керівника Молодіжного центру, Володимира Живицького, культорганізатора масових заходів Молодіжного центру університету та  Марії Заєць -  керівника театральної студії  Молодіжного центру.  Всі учасники старанно готувались, щоб гідно представити свій університет на конкурсі. Свої таланти нам демонстрували:  Віктор Атамас (природничо-географічний факультет), Тетяна Телих,  дует «Смайл»(факультет історії та права), Ярослав Андрущенко, Микола Папуша (факультет іноземних мов),  Єгор Петренко та Ігор Шелуденко (мистецький факультет),  гурти «Радіомежі» (факультет філології та журналістики)  та «Кайтін Стейшн» (факультет педагогіки та психології). Студенти виконували не лише сольні номери, а презентували й новостворені дуети та навіть один справжній рок-гурт!

Підтримати учасників та доповнити музичну атмосферу взялися навіть наші шановні викладачі! Наприкінці конкурсу студентам зробив подарунок викладач кафедри фізичного виховання  - Олександр Бур’яноватий, заспівавши пісню «Там, де Ятрань круто в’ється» під гітару. Головний приз отримав студент факультету іноземних мов  - Микола Папуша.  Інші учасники також виступили гідно, але найголовніше – створили неповторну атмосферу та настрій, подарувавши глядачам заряд сил та натхнення!

А вже наступного дня, 13 листопада, на сцені актового залу розігралися справжні пристрасті! Команди КВН  різних факультетів зійшлися  у гумористичному  двобої за титул веселих та найкмітливіших, але ( і це найголовніше!) – за «Кубок ректора КВН-2013»! Факультет історії та права представила команда «Скіф» (але вже в оновленому складі), а  з факультету іноземних мов  до нас знову завітала «Свята інквізиція».  Новостворений гумористичний дует «Небо» представляв факультет педагогіки та психології, а команда «Ні граму зайвого» - фізико-математичний факультет. Факультет філології та журналістики цього року відзначився. По-перше, тому що його честь захищали одразу дві команди  - «Ціпоньки» та нова, але від того не менш талановита та амбітна команда КВН  – «Принцеси»! Філологічні команди, хоч і виявилися виключно жіночими, але підготувалися до конкурсу із чоловічою ґрунтовністю! Минулого року на осінньому конкурсі дебютували «Ціпоньки», і одразу отримали перемогу, а цього року…Філфак не змінив свої традиції! І «Принцеси»-дебютантки здобули тріумфальну перемогу, ще раз довівши, що дівчата-філологи вміють жартувати! Таким чином, «Кубок ректора» у 2013 році знову перекочував до тендітних жіночих ручок.

Потрібно зазначити, що оцінювало команди об’єктивне та незаангажоване журі: Володимир Кондрашов ( команда КВН «Наївність», неодноразовий фіналіст та переможець чемпіонатів із КВН, аспірант), Віталій Слюсаренко (голова Студради університету),  Марія Заєць  ( керівник театральної студії  Молодіжного центру),  Володимир Живицький ( культорг Молодіжного центру, аспірант) та Максим Набойченко.

Конкурс вийшов динамічним та  надзвичайно емоційним. Зал знову і знову заливався хвилями щирого сміху, а  команди, розпалені азартом, жартували і співали на куражі! Відчувалася ґрунтовна підготовка учасників і намагання здивувати глядачів. Гумор також був надзвичайно різноманітним: від повсякденних тем – до чогось екстраординарного; від добродушного гумору – до їдкого сарказму і сатири.  Одне можна сказати точно – кожна команда стала чиїмось «любимчиком», подарувавши вечір незабутнього гумору!

Продовжив карусель заходів заключний «Вернісаж талантів», який відбувся 14 листопада. На цьому, вже традиційному для нашого університету конкурсі, першокурсники показували себе в усій красі та заявляли про свої таланти. Спочатку відбіркові «Вернісажі» пройшли на кожному факультеті, а потім найкращі номери об’єднали в один грандіозний концерт! Студенти-першокурсники читали вірші, танцювали, співали..Одним словом, вражали!

Журі визначило  три факультети, студенти яких продемонстрували найвищу виконавську майстерність та найстараннішу підготовку. Окрім технічних моментів, від учасників вимагалася неабияка емоційність, гра на сцені, що і намагалися продемонструвати першокурсники.

До складу компетентного журі входили  Бродський Геннадій Леонідович (Заслужений працівник культури України, доцент,  керівник народного оркестру популярної класичної та сучасної української музики “Юність”), Шевченко Інга Леонідівна (доцент,  керівник народного жіночого вокального ансамблю “Оріана” ) та Спінул Ігор Васильович (доцент, Заслужений працівник культури України, керівник народного самодіяльного ансамблю бального танцю "Kонвалія").

Отже, найкращими на цьогорічному «Вернісажі» визнали такі номери і факультети: - номер «Сила і Краса» (факультет фізичного виховання), який поєднав у собі чоловічу силу чемпіонів із грацією та жіночністю гімнасток.  - ліричний та чуттєвий танок «Тобі одному» від студентів факультету педагогіки та психології . - вокально-танцювальний номер у виконанні студентів мистецького факультету, що згуртував художників, танцюристів та співаків факультету заради єдиної цілі – перемоги і, звичайно, задоволення глядачів!

Ось таким насиченим та емоційним вийшов Студентський тиждень, а точніше – святкування Міжнародного дня студента у КДПУ ім. В. Винниченка! Ми можемо пишатись нашими талановитими студентами та подякувати їм за чудово проведений час. А всім іншим нагадати: агов, скоро до нас завітають новорічні свята! Тож готуйтесь до нової порції позитиву та нових вражень, які стануть гідним завершенням цього року та чудовим початкомнового!

Аліна Олексієнко фото: Вікторія Гапоненко

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись