• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Команда проєкту опублікувала чергові результати досліджень

Команда проєкту опублікувала чергові результати досліджень

Виконавці проєкту «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» (скорочена назва «SubGend») за програмою ЄС Еразмус+ з напрямку Жан Моне – Наталя Пасічник, Катерина Акбаш, Ренат Ріжняк – у відповідності до наукової частини задач проєкту опублікували чергові результати наукових досліджень. Цього разу був проведений статистичний аналіз індексу гендерної нерівності в регіонах нашої держави станом на 2021 рік.

f1

Необхідність регіональної адаптації індексу гендерної нерівності для України пов’язана з тим, що методологія, пропонована ООН, не відображає різноманітних регіональних особливостей конкретної країни. Причиною цього є обмежені можливості збору даних та необхідність універсалізації їх типів та видів для всіх країн. В умовах України авторам вдалося суттєво коректувати показники кожної сфери так, щоб визначити різницю між регіонами нашої держави у контексті вимірювання гендерної нерівності. Як наслідок, це дає можливість надавати політикам та урядовцям дієві політичні, економічні та соціальні рекомендації у контексті розвитку людського потенціалу з урахуванням гендерного фактору, які були б ефективними для кожного з регіонів країни.

f2

Детальніше ознайомитися зі змістом опублікованої статті в журналі «Статистика України» (2024, № 1) можна за покликанням.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись