• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Літня школа перекладу 2024: не припиняємо рух

З 1 до 9 липня 2024 відбувалася традиційна Літня школа перекладу, організована Центральноукраїнським державним університетом імені Володимира Винниченка, стейкхолдером Факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій  перекладацькою компанією “Транслател” та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Студенти ЦДУ стали переможцями конкурсу художнього перекладу «48&One»

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій у травні 2024 мав честь стати майданчиком для дебюту конкурсу художнього перекладу (Literary Translation Prize “48&One”). Кафедра перекладу, прикладної та загальної лінгвістики (завідувачка кафедри – доцент Лариса Ярова та старший викладач Юлія Верещак) виступила співорганізаторами цьогорічного конкурсу разом із University of Melbourne та Sova Books.

Міжнародні освітні події: досвід та враження студентів

У цьому семестрі студентка 3 курсу групи АН21Б спеціальності «Середня освіта. Англійська мова і література» Анастасія Непота взяла участь у двох закордонних освітніх подіях. З 26 лютого по 1 березня 2024 р. Анастасія пройшла навчання у зимовій школі (м. Грац, Австрія), а з 15 по 25 квітня  2024 р. здійснила навчальний візит до Польщі, в якому взяли участь студентки з України та Молдови.

ЄВІ з англійської мови 2024: секрети успішного складання іспиту

5 червня 2024 року доценти кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання Тетяна Дацька та Вікторія Кочубей провели вебінар, присвячений особливостям складання єдиного вступного іспиту з англійської мови у 2024 році. У вебінарі взяла участь також Валерія Мандрейчук, студентка І курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014.021 Середня освіта. Англійська й німецька мови та зарубіжна література. До заходу доєдналися студенти-випускники бакалаврських програм, які реалізуються у Центральноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка.

Троянди для Леоніда Куценка

У кінці травня 2019 року на корпусі №5 ЦДУ імені Володимира Винниченка завдяки зусиллям Національної спілки письменників України та колективу філологічного факультету з’явилася меморіальна дошка Леоніда Куценка.  Через п’ять років, 23 травня 2023, стелу прикрасили ковані троянди як символ невмирущої пам’яті про нашого колегу й доброго друга, відомого вченого й талановитого педагога.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись