• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Андріївський ярмарок на факультеті філології та журналістики

Факультет філології та журналістики завжди славився своєї креативністю. Саме тому наші студенти не могли залишити без уваги свято на Андрія. Кому ж як не філологам підтримувати давні українські традиції? Цьогоріч були проведені не традиційні Вечорниці, а такий собі університетський ярмарок. Це була чудова можливість для студенток продемонструвати, що вони не лише добре знають правила української мови, але й уміють смачно куховарити.

Дзвінок, перша пара благополучно закінчилася. Сон вже відступив, але з’явилася стара-нова проблема — голод. Звичний маршрут студентів на перерві аудиторія-їдальня-аудиторія цього дня був порушений. «Перешкоду»  виявили на третьому поверсі: саме там дівчата влаштували ярмарок. Підійшовши до столів, ми побачили на них гори різноманітних смаколиків: кілька видів желе, бутерброди, пиріжки, тістечка, яблука. Загалом, усе, про що студент мріє під час пари. За столами стояли привітні дівчата, які презентували свої групи. Дехто просто пригощав студентів, а хтось організував міні-бізнес: їжу продавали, але за символічну ціну (наприклад, бутерброд коштував 50 копійок, а желе — 2 гривні). Оскільки ярмарок був організований ще й як конкурс, то кожний «покупець» мав змогу проголосувати за групу, продукція якої сподобалася йому найбільше. Заздалегідь були підготовані листочки, на яких усі охочі писали номер вподобаної групи.

Особливо відзначилася 32-я група, яка не лише підготувала для студентів смаколики, але й тематично організувала свою презентацію. Дівчата,  вбрані у вишиванки, співали українські народні пісні й закликали усіх підходити до їх столу.

Такий ярмарок був проведений уперше, тому він викликав велике зацікавлення у студентів. До столиків було не пробитися, їжу буквально змітали з них. До кінця першої перерви кілька команд повністю продали свою продукцію.

Дзвінок, а потім нова пара, після якої ярмарок продовжився. На святковій «арені» з’явилася 13-та група. Дівчата також відзначилися оригінальністю. Вони єдині, хто запропонував голодним студентам традиційну страву Вечорниць — вареники. Крім того, принесли багато солодощів, серед яких був смачний пиріг і  шоколадний торт. Ярмарок зацікавив не лише студентство, а й викладачів.

На наступній перерві відбувалося підбиття підсумків. Усі команди були відзначені грамотами та невеликими приємними призами. Переможцями стали дівчата з 32-ї групи. Представниці 13-ї групи отримали грамоту «За найсмачніші вареники».

Альона Олійник,  Вікторія Гапоненко, студентки 23-ї групи, факультету філології та журналістики

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись