istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

І-Й ОБЛАСНИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР УЧИТЕЛІВ ІСТОРІЇ ТА СУСПІЛЬСТВОЗНАВЧИХ ДИСЦИПЛІН

І-Й ОБЛАСНИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР УЧИТЕЛІВ ІСТОРІЇ ТА СУСПІЛЬСТВОЗНАВЧИХ ДИСЦИПЛІН

3 квітня 2019 року на базі Наукової бібліотеки університету відбувся І-й обласний науково-практичний семінар учителів історії та суспільствознавчих дисциплін «Особливості викладання актуальних проблем історії ХХ століття в закладах загальної середньої освіти». Організаторами заходу виступили кафедра історії України, кафедра всесвітньої історії, науково-методична лабораторія теорії та методики навчання історії, правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін ЦДПУ ім. В. Винниченка і науково-методична лабораторія суспільствознавчих дисциплін КЗ «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

До початку роботи семінару працівники бібліотеки підготували виставку наукової та дидактичної літератури «Як навчати історії у ХХІ ст.».

Учасниками форуму стали викладачі факультету історії та права й вчителі історії зі шкіл усієї області. Під час виступів та дискусій були обговорені особливості викладання недостатньо розроблених проблем у всесвітній та української історії, а також застосування новітніх підходів що до навчання у школі. Зокрема – необхідність поєднання формаційного та цивілізаційного підходів під час викладання історії, застосування навчально-дослідницьких технологій у старшій школі, методологічні аспекти висвітлення подій Української революції (1917–1921 рр.), дидактична та академічна історія битви за Дніпро 1943 р., деколонізаційні процеси в Азії та Африці, витоки й зміст феміністичних рухів та формування інституцій Європейського Союзу.

У ході підведення підсумків науковці та вчителі прийняли рішення про розширення співпраці та проведення ІІ-го семінару на базі університету.

Інформація надана кафедрою історії України