istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Регіональна історико-краєзнавча конференція “Кіровоградська область. 80 років в історії Центральної України” організована факультетом історії та права ЦДПУ

Регіональна історико-краєзнавча конференція “Кіровоградська область. 80 років в історії Центральної України” організована факультетом історії та права ЦДПУ

22 березня 2019 року в нашому місті відбулася Регіональна історико-краєзнавча конференція “КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСТЬ. 80 РОКІВ В ІСТОРІЇ ЦЕНТРАЛЬНОЇ УКРАЇНИ”. Організаторами конференції виступили факультет історії та права Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та Обласна універсальна наукова бібліотека імені Д. І. Чижевського.

Науковий форум об’єднав науковців, краєзнавців, аспірантів, студентів-істориків, бібліотекарів, учителів, працівників музеїв, архівістів та всіх, хто цікавиться історією нашого краю. У ході конференції учасниками було заслухано та обговорено більше 30 наукових доповідей, що стосуються археології та історії Центральної України, проблем освоєння та розвитку краю у ХVІІІ – ХІХ століттях, історичної персоналістики, розвитку освіти та культури у нашому краї, історії створення Кіровоградської області, військової історії Кіровоградщини, історії історичних досліджень краю. Під час конференції була презентована виставка “Кіровоградщина на картографічних пам’ятках другої половини ХVІІІ – першої половини ХХ століття” (упорядник Олександр Чорний, завідувач кафедри історії України Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка).

Учасники конференції відзначили, що подібні історико-краєзнавчі форуми є надзвичайно актуальними та знаковими, оскільки сприяють розвитку ґрунтовних наукових досліджень в області, а також допомагають популяризувати історію рідного краю.

Організатори наукового форуму повідомили, що доповіді, представлені на конференції, будуть опубліковані у науковому виданні з історії Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права