istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

МЕДИЧНА РЕФОРМА В УКРАЇНІ

МЕДИЧНА РЕФОРМА В УКРАЇНІ

На таку тему 14 березня 2019 року студенти консультанти Юридичної клініки Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка на чолі з керівником юридичної клініки Владимировою Валентиною Іванівною, доцентом кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, кандидатом педагогічних наук, доктором філософії, завітали на фізико-математичний факультет з метою розкрити актуальні питання впровадження медичної реформи в Україні.

Традиційно зустріч розпочалась з вступного слова керівника Юридичної клініки ЦДПУ імені Володимира Винниченка Владимирової Валентини Іванівни, яка розповіла про діяльність цього структурного підрозділу університету, який надає безкоштовну правову допомогу, зосередила увагу на актуальності обраної тематики зустрічі та представила студентів клініцистів.

Крушеніцький Владислав, заступник студентського директора юридичної клініки, студент 3 курсу факультету історії та права, розкрив питання щодо змін у чинному законодавстві, наголосивши про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно протидії булінгу (цькуванню) та закріпив свій виступ свіжою судовою практикою.

Наступним спікером виступила Ірина Мунтян, заступниця студентського директора юридичної клініки, студентка 3 курсу факультету історії та права, яка розповіла студентам про основні аспекти медичної реформи. Після виступу Ірини кожен з присутніх отримав знання щодо того як підписати декларацію з лікарем та навіщо це робити, які ліки він може отримати безкоштовно та на яких підставах, про сутність медичної реформи, які подальші кроки її реалізації.

Завершив зустріч Максим Миколюк, керівник сектору консультування громадян юридичної клініки, студент 3 курсу факультету історії та права, який розкрив проблемні аспекти впровадження змін в медичних закладах, відповів на запитання та дав правову оцінку діям лікарів з тих кейсів. про які охоче розповідали присутні.

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права