istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

СТУДЕНТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ

СТУДЕНТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ "ПРАВОЗНАВСТВО" ВІДВІДАЛИ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ЕКСПЕРТНО-КРИМІНАЛІСТИЧНИЙ ЦЕНТР МВС УКРАЇНИ

Студенти-випускники за спеціальністю «Правознавство» в межах навчальної програми з дисципліни «Криміналістика» під керівництвом професора Гриценка В.Г. ознайомились з роботою НДЕКЦ МВС України в області.

Майбутні юристи отримали від спеціалістів Центру вичерпну інформацію про специфіку проведення експертних досліджень та методи практичного застосування криміналістичної техніки під час різноманітних лабораторних досліджень з метою забезпечення швидкого розкриття та повного і неупередженого розслідування злочинів. Студенти відвідали сектори установи за кожним напрямком експертної діяльності. Фахівці Центру розповіли про особливості експертизи біологічного матеріалу, дактилоскопічного аналізу та ідентифікації особи злочинця, продемонстрували зразки різних видів ручної вогнепальної зброї та вибухонебезпечних засобів.

Під час проведення заходу студенти активно цікавились найбільш характерними особливостями практичної діяльності Центру, самостійно здійснили дактилоскопічну фіксацію власних відбитків пальців. На думку студентів ознайомлення з роботою НДЕКЦ надає можливість мати реальне уявлення щодо його ролі в процесі розкриття та розслідування злочинів, а також успішно підготуватись до складання екзамену з дисципліни «Криміналістика» під час зимовій сесії.

 

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права