istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Налагоджуємо співпрацю факультету історії та права з Науковим ліцеєм

Налагоджуємо співпрацю факультету історії та права з Науковим ліцеєм

Науково-дослідна лабораторія теорії та методики навчання історії, правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін працює.

Життя студентів факультету історії та права насичене подіями. У цьому особисто змогли переконатися учні 10 правового класу Наукового ліцею. За підтримки директора ліцею, кандидата педагогічних наук Н. Ю. Чередниченко, 8 листопада разом зі своїм класним керівником Л. О. Шинкаренко, вони були присутні на черговому змодельованому судовому засіданні, яке з навчальною метою для студентів-правників проводив Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області. Ліцеїсти отримали нові знання про судовий розгляд кримінальних справ та корисний досвід щодо його організації, адже, під час заходу студентам допомагали фахівці центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Цікаво, що серед студентів, які виконували ролі судді, прокурора, адвоката, є й колишні учні ліцею. То ж, підтримуємо зв'язок факультету історії та права з ліцеєм та забезпечуємо спадкоємність студентських поколінь! Сподіваємось на подальшу співпрацю. Плануємо змоделювати судове засідання, на якому вже учні будуть виконувати «головні ролі», а студенти стануть модераторами заходу.

Матеріал підготувала науковий керівник Лабораторії

доктор педагогічних наук, професор Л. Т. Рябовол