istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Я МАЮ ПРАВО

Студенти – консультанти Юридичної клініки Центральноукраїнського державного педагогічного університету факультету історії та права Колісніченко Владислав, Локотош Марина, Травнікова Анна, Бричка Андрій мали змогу взяти участь у реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», долучившись до роботи інформаційних наметів. Від тепер мешканці Кропивницького та районних центрів зможуть отримати оперативні консультації щодо своїх правових питань щовівторка або щочетверга без зайвої витрати часу, а майбутні правники зможуть не тільки перейняти досвід фахівців органів юстиції, вдосконаливши свої знання, але й випробувати свої сили в практичній площині, надаючи самостійно роз’яснення з правових питань.

1 result

До заходу приєдналися також і журналісти-телевізійники, які на власні очі поглянули, як в режимі реального часу відбувається вуличне консультування та отримали відповіді від майбутніх правників на питання – чому вони обрали таку складну професію, як юрист.

Студенти – клініцисти ознайомлювалися з інформаційними буклетами розробленими Мін’юстом, а також мали змогу отримати пояснення від фахівців щодо особливостей спілкування з громадянами, проблемами, котрі виникають при консультуванні та шляхи їх подолання. Слід також відзначити, що консультанти швидко освоїли теоретичні аспекти, та відразу їх використали на практиці, поширюючи правову інформацію серед населення міста та відповідаючи на правові запитання людей.

Метою даного проекту є підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо правових механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті,  адже важливо, щоб кожна людина розуміла, як їй виходити з тих чи інших проблемних ситуацій.

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права