istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Зустріч зі студентами факультету філології та журналістики

В рамках правоосвітницької діяльності консультанти Юридичної клініки ЦДПУ імені Володимира Винниченка провели зустріч зі студентами факультету філології та журналістики на тему: «Актуальні питання національного законодавства». В рамках зустрічі було обговорено останні зміни стосовно надання безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги. Студенти факультету філології та журналістики дізнались які категорії осіб можуть отримати таку допомогу та ким вона надається.

20180412 131339 result

На зустрічі також було приділено увагу назрілим проблемам сімейного права, а саме питанню прав та обовязків батьків і дітей та питанню визначення походження дитини . Консультантами було роз’яснено, що права та обов’язки батьків щодо дітей виникають з моменту народження дитини, після якого повинно бути здійснене визначення походження дитини. Клініцистами було зроблено акцент на тому, що походження дитини визначається наступним чином:

  • визнання дитини від матері і батька, які перебувають у шлюбі між собою;

  • визнання дитини від матері батька, які не перебувають у шлюбі між собою;

  • встановлення факту батьківства за рішенням суду.

Даний захід був важливим як для студентів факультету філології та журналістики, які отримали нові знання стосовно останніх змін національного законодавства, так і для консультантів Юридичної клініки, які отримали досвід виступу перед аудиторією.

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права