istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Науково-дослідна лабораторія теорії та методики навчання історії, правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін працює

Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка знову виступив співорганізатором Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми методики навчання історії, правознавства та суспільствознавчих дисциплін», яка вже дев’ятий  рік проводиться на базі Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди.

Наш освітній заклад на цій конференції представила керівник науково-дослідної лабораторії теорії та методики навчання історії, правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін – доктор педагогічних наук Л. Т. Рябовол. На пленарному засіданні виступили О. А. Андрущенко (перший проректор, проректор з наукової роботи Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди), С. В. Бережна (доктор філософських наук, професор, декан історичного факультету Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди), О. О. Салата (доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України Інституту суспільства Київського університету імені Бориса Грінченка). Привітальне словом учасникам конференції від імені нашого університету виголосила Л. Т. Рябовол. До уваги учасників заходу вона запропонувала доповідь на тему: «Практичне заняття як форма компетентнісного навчання шкільного суспільствознавства (історії та правознавства)».

Заочно участь у роботі конференції взяли викладачі факультету історії та права, зокрема кафедри історії України – І. А. Вівсяна (кандидат історичних наук, доцент) та В. Г. Грінченко (кандидат історичних наук, доцент), а також кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права – С. Д. Чернік (кандидат історичних наук, доцент). Представлені були і наукові доробки студентів факультету – А. Афтеній, О. Кашуби, О. Ковбасюк, О. Корнійченка, Л. Сибірцевої, А. Шашкової.

На секційних засіданнях обговорювалися актуальні проблеми методики навчання суспільствознавчих дисциплін в середній загальноосвітній та вищій школі у контексті реалізації положень Законів України «Про освіту» та «Про вищу освіту», а також окремі питання методології правових досліджень.

Матеріал підготувала науковий керівник науково-дослідної лабораторії
теорії та методики навчання історії, правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін – доктор педагогічних наук Л. Т. Рябовол

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права