istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Історичний фільм “Червоний” для студентів педагогічного університету

Нещодавно, на День Незалежності, відбувся показ історичного фільму, який перевернув свідомість містян та їхні уявлення про війну. 24-го серпня на прем'єру фільму завітав Кокотюха Андрій - автор роману, головний сценарист, а також виконавець однієї з головних ролей - Ігор Колтовський. Під час прес-конференції Андрій Кокотюха розповів, що фільм знятий за третьою частиною однойменної книги, яка вийшла друком у 2012 році.

original poster tyzerfilmu chervonyj

За сюжетом роману,події розгортаються у 1947 році. Головний герой — український повстанець , командир УПА Данило Червоний - воює, потім потрапляє у пастку НКВС, а з пастки - у табір. Головний герой знаходить в собі сили протистояти репресіям начальника табору і робить спробу вирватися на волю, піднявши перше повстання у таборі.

Хвиля схвальних відгуків покотилася після показу стрічки. У фільмі є все: страх, біль, почуття, розчарування, перемога, добро і зло, тому для студентівЦентральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка 13-го вересня о 15 годині у кінотеатрі “Портал” відбудеться додатковий сеанс фільму “Червоний”.

Запрошуємо викладачів, студентів та всіх бажаючих долучитися до перегляду.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"