istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Двобій з баскетболу

У рамках Спартакіади «Здоров’я» серед викладачів та співробітників КДПУ імені Володимира Винниченка 22 березня відбулись змагання з баскетболу. Представники фізико-математичного факультету не виставили команду, тому боротьбу вели лише чоловіки факультету фізичного виховання й історії та права.

Гра проходила за схемою – чотири періоди по десять хвилин кожен. Відтак, могли пограти усі заявлені учасники, робилися часті заміни. Команду факультету історії та права представляли доцент кафедри філософії та політології Руслан Вікторович Стадніченко (справжній капітан, починав розігрувати усі комбінацій, добре грав на різних ділянках площадки: під власним щитом, робив таранні прориви скрізь захист противника, правда, не вистачало практики і не завжди проходи Руслана Вікторовича закінчувались вдалим кидком м’яча у кільце, зате він вправно комбінував, грав у пас і в цілому приніс значну кількість очок команди). Значний вклад у баскетбольний доробок факультету вніс старший викладач кафедри галузевого права Володимир Васильович Ігнатенко, який забив найбільше м’ячів і з різних позицій – з-під щита, вкиданням здалеку, у результаті багатоходових комбінацій. Корисним гравцем нашої команди став проректор з науково-педагогічної роботи доцент Євген Олександрович Клоц, який вдало грав, як в обороні, так і в атаці (на ньому найбільше «фолили», тому свої очки Євген Олександрович здобував у результаті штрафних кидків). Ще одним легіонером нашої команди був викладач кафедри германської філології Олександр Сергійович Леонідов, який у перших чвертях гри дещо стримано себе вів, інколи помилявся у простих ситуаціях, зате у третій і четвертій чвертях змагання він розкрив усі свої таланти, забивав з різних позицій, вдало комбінував, робив перехоплення м’яча.

Інші учасники команди факультету історії та права виходили на заміну й у різний спосіб допомагали грати основному складу. Серед них: доцент кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права Віталій Михайлович Юрах, доцент кафедри всесвітньої історії Олег Миколайович Марченко, аспірант кафедри галузевого права Леонід Васильович Ігнатенко.

У цілому результат баскетбольного двобою завершився перемогою професіоналів факультету фізичного виховання з рахунком 52 на 40. Але наша команда показала хорошу гру. На площадці панувала дружня атмосфера, певна розкутість, прагнення не стільки боротися за позитивний результат, скільки пограти у своє задоволення.