istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Шахово-шашкові змагання

У Спартакіаді «Здоров’я» серед викладачів та співробітників КДПУ імені Володимира Винниченка підійшли інтелектуальні протиборства. Команду викладачів факультету історії та права у змаганні з шахів, що відбулись 15 березня, представляли декан факультету, доцент кафедри історії України Лариса Мартіївна Філоретова (одну партію виграла у викладача кафедри фізичного виховання і оздоровчої фізичної культури Юлії Анатоліївни Ковальової й одну програла у визнаної майстрині з фізико-математичного факультету, доцента кафедри прикладної математики, статистики та економіки Зої Петрівни Халецької), доцент кафедри всесвітньої історії Олександр Леонідович Ковальков (одну партію виграв у викладача кафедри фізичного виховання і оздоровчої фізичної культури Олександра Миколайовича Бур’яноватого та одну програв у працівника інформаційного відділу Андрія Бондаря) та доцент кафедри філософії та політології Руслан Вікторович Стадніченко (одну партію виграв у старшого викладача кафедри прикладної математики, статистики та економіки Олега Петровича Макарчука та одну програв доценту кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту Андрію Леонідовичу Бабенко). У підсумку наша команда з шахів набрала три залікових очки й посіла друге місце, пропустивши команду фізико-математичного факультету.

17 березня продовжились змагання, але вже із шашок. Факультетську команду представляли доцент кафедри всесвітньої історії Олег Миколайович Марченко (дві партії виграв у викладача кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін Сергія Олександровича Сметани і доцента кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту Андрія Леонідовича Бабенка та програв сильному гравцю старшому викладачу кафедри прикладної математики, статистики та економіки Олегу Петровичу Макарчуку), доцент кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права Володимир Миколайович Супрун (одну партію програв викладачу кафедри фізичного виховання і оздоровчої фізичної культури Олександру Володимировичу Сукачову й одну звів у нічию з працівником інформаційного відділу Андрієм Бондарем) та доцент кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права Тетяна Миколаївна Мілова (одну партію виграла у доцента кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Тетяни Володимирівни Фурсикової та дві програла доценту кафедри прикладної математики, статистики та економіки Зої Петрівни Халецькій та викладачу кафедри фізичного виховання і оздоровчої фізичної культури Юлії Анатоліївні Ковальовій). Загальний результат змагань з шашок такий: перше місце – команда фізико-математичного факультету, друге – викладачі факультету фізичного виховання, третє – факультет історії та права і четверте – представники мистецького факультету.

У цілому наші команди з шахів і шашок виступили у свою силу, показали достатній рівень гри, особливо жінки. Якби не досадні промахи в окремих фрагментах партій, нашим викладам було б до снаги суперничати за вищі місця. На жаль, регламент ігор передбачав проведення лише однієї гри із представниками факультетів. Тож чекати на матч-реванші прийдеться до наступної Спартакіади.

Інформацію надано факультетом історії та права