istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Ділова українська мова: більше посібників – менше помилок у діловодстві

Студенти факультету історії та права мають можливість вивчати курс «Українська мова за професійним спрямуванням» (викладач доцент Т.В.Громко) не тільки в аудиторії. Нещодавно як фрагмент лекції з курсу їм запропоновано було ознайомлення з новинками літератури з ділової української мови в читальному залі університетської бібліотеки. Виставка підготовлена викладачем і бібліотекарями. Майбутні історики, правники та політологи не тільки нотували, розглядали, вдумливо зачитували підручники, посібники, а й висловлювали бажання частіше приходити до читального залу.

Тут, в мовознавчому залі, зацікавила студентів і бібліотека Бернгарда Штільфріда – відомого політичного та громадського діяча, ученого та дипломата. Студенти, в яких у т.зв. мовному портфелі високий рівень англійської чи німецької мови, зізнавалися, що задумалися, «Чи не опрацювати книги цієї рідкісної літератури з історії, філософії або й зацитувати їх у своїх наукових доробках?».
А можливо, серед наших студентів і українські Штільфріди?!

Історія, юриспруденція та політологія шанують все: і сучасне українське діловодство, і першоджерела, і закордонний теоретичний досвід.