istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Факультетська викладацька команда у змаганнях з плавання та футзалу

Весна для факультету історії та права у Спартакіаді «Здоров’я» серед викладачів та співробітників КДПУ імені Володимира Винниченка розпочалась вдало. 1 березня команда наших плавців у складі декана факультету доцента Лариси Мартіївни Філоретової (свій заплив вона програла тренеру-викладачу з плавання Юлії Анатоліївні Ковальової, але показала пристойний підсумковий результат), завідуючого кафедрою державно-правових дисциплін та адміністративного права, доктора юридичних наук Євгена Юрійовича Соболя (свій заплив він виграв у викладача кафедри фізичного виховання і оздоровчої фізичної культури Олександра Миколайовича Бур’яноватого) та старшого викладача кафедри галузевого права Володимир Васильович Ігнатенко (свій заплив він програв на одну десяту лаборанту кафедри вокально-хорових дисциплін та методики музичного виховання Сергію Валентиновичу Колчіну) у підсумку за сумою індивідуальних результатів отримала перше місце, потіснивши майстрів факультету фізичного виховання.

3 березня 2017 року команда викладачів факультету історії та права продовжила свою участь у Спартакіаді «Здоров’я». У цей день відбувалися змагання з футзалу. На відміну від волейбольної команди, в якій половина складу учасників були представниці прекрасної статті, зараз захищати честь факультету прийшлося лише чоловікам, зате яким! Захист воріт впевнено, надійно тримав доцент кафедри всесвітньої історії Олександр Леонідович Ковальков. На жаль, тримати сильні удари від майстрів фізико-математичного та факультету фізичного виховання Олександру Леонідовичу інколи і не вдавалося і він пропускав голи. Йому допомагали у захисті, подекуди не зовсім вдало (відсутня футзальна практика, брак майстерності та віри у власні сили) доцент кафедри всесвітньої історії Олег Миколайович Марченко та аспірант кафедри галузевого права Леонід Васильович Ігнатенко. У центрі та нападі впевнено, віртуозно грали доцент кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права Віталій Михайлович Юрах та старший викладач кафедри галузевого права Володимир Васильович Ігнатенко.

Команда наших викладачів у першій грі на рівних змагалась із сильною командою факультету фізичного виховання про що свідчить підсумковий результат 4 : 6 на користь суперників. Відрадно, що голи забивали по черзі усі наші викладачі, крім воротаря. Друга гра проходила у більш впертій безкомпромісній боротьбі також із сильним суперником – збалансованою, зіграною командою фізико-математичного факультету. Ми програли з рахунком 2 : 5. Однією із причин такого результату можна вважати те, що це була друга гра підряд без відпочинку, тоді як суперники мали час відновити свої сили. Але все ж таки перемагає сильніший і на цей раз ними стала команда фізмату.
Незважаючи на дві поразки із змагань з футзалу, команда факультету історії та права сподівається реваншуватися в інших видах спорту. Побажаємо їм спортивної удачі та перемоги у Спартакіаді.