istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

СТУДЕНТИ ФАКУЛЬТЕТУ ІСТОРІЇ ТА ПРАВА У НАУКОВО-ДОСЛІДНОМУ ЕКСПЕРТНО-КРИМІНАЛІСТИЧНОМУ ЦЕНТРІ МВС УКРАЇНИ

2

13 жовтня 2016 року студенти ІV курсу факультету історії та права КДПУ ім. В.Винниченка, в межах навчальної програми з дисципліни «Криміналістика» під керівництвом професора кафедри галузевого права Гриценка Володимира Григоровича відвідали Кіровоградський Науково-дослідний експертно-криміналістичний центру МВС України. Метою візиту було ознайомлення із специфікою роботи НДЕКЦ, з лабораторним комплексом центру та вивчення деяких аспектів практичного застосування результатів різноманітних лабораторних досліджень при розкритті злочинів.

У ході проведення пізнавальної екскурсії спеціалістами експертного підрозділу було продемонстровано обладнання, що використовується під час проведення хімічних, біологічних, трасологічних та дактилоскопічних досліджень.

Студентам надавалась можливість брати участь в окремих видах досліджень, вступати в конструктивні дискусії із спеціалістами експертного підрозділу, задавати питання. При відвідуванні сектору досліджень зброї, студентам було продемонстровано зразки вогнепальної та холодної зброї, при цьому особливу увагу було зосереджено на ознаках за якими предмети відносяться до холодної зброї.

Даний захід був корисним для майбутніх випускників, які мали змогу мати чітке уявлення щодо роботи криміналістичних лабораторій та на практиці закріпити набуті під час аудиторних занять теоретичні знання. Студенти отримали незабутні враження від спілкування з досвідченими експертами-криміналістами та виявили відкрите бажання більш розширено вивчати криміналістику.

2

1