istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

ІІ Міжнародний студентський турнір з історії

4-6 листопада 2015 року в Інституті суспільства Київського університета імені Бориса Грінченка відбувся ІІ Міжнародний студентський турнір з історії, в якому взяли участь близько 40 студентських команд не лише з усієї України, а й з-за кордону. Вперше учасниками турніру стала команда факультету історії та права Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка «Скіф».

Команду факультету представляли Залюбовська Ірина, Павлюк Марина та Плотніков Євген (капітан команди). Турнір складався з 4-х відбіркових раундів, в яких студенти Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка змагалися зі студентами Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, Житомирського державного університету імені Івана Франка, Київської державної академії водного транспорту імені Петра Конашевича-Сагайдачного, Національного університету харчових технологій, Одеського національного університету імені Іллі Ілліча Мечникова, Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Галактіоновича Короленка, Харківського державного педагогічного університету імені Григорія Савича Сковороди, Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Херсонської морської державної академії та Чернігівського національного педагогічного університету імені Тараса Григоровича Шевченка. Незважаючи на досвід суперників та їх  достатньо високий рівень знань з історії, кіровоградські учасники зуміли виступити та показати себе достойно, про що свідчив в результаті високий бал - 153, 7. На жаль, нашій команді не вистачило декілька балів до третього місця (155 балів – третє місце).

Окремо хотілося б відзначити, що організація конкурсу проходила на високому рівні. Від самого початку і до кінця перебування у Києві нами опікувалася тьютор Нізельська О., за що їй велика вдячність. Нас поселили до одного з найкращих хостелів Києва, де ми мали змогу відпочити, набратися сил перед початком змагань та краще познайомитися з колегами-студентами, з якими обмінялися контактами. В останній день змагань наша команда мала змогу прогулятися по Києву та побачити на власні очі видатні пам’ятки культури.

 Хоча цього разу ми і не зайняла призового місця, проте отримали безцінний досвід та показали, що кіровоградці володіють високим рівнем знань з історії, не гіршим за своїх колег з інших міст. Тому на наступний рік команда факультету з новими силами та досвідом  буде прагнути до перемоги.

Магістрант факультету історії та права КДПУ ім.В.Винниченка Плотніков Євген

Інформація надана факультетом історії та права