istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

ПІДСУМКИ архівно-музейної практики 2014 року

Найбільшу кількість студентів факультету історії та права на практику нинішнього року прийняли кіровоградські меморіальний музей М. Кропивницького (завідувач М. Галицький) – 11 осіб та обласний художній музей (директор Т. Ткаченко) – 10. Інші тодішні першокурсники набували практичних навичок в обласному краєзнавчому музеї, меморіальних музеях Осмьоркіна та Тобілевича, музеях ім. К. Шимановського та машинобудівного коледжу в обласному центрі та міськрайонних музеях Новоархангельська, Новоукраїнки, Бобринця, Знам’янки, Устинівки, Новгородки, Світловодська. Два хлопці це зробили на своїй малій батьківщині – Черкащині в історико-культурних заповідниках Кам’янки й Чигирина.

Студенти брали участь в заходах до Дня Конституції України, Міжнародного дня музеїв та інших, розробляли краєзнавчу тематику, складали картотеки, вивчали експозиції. Про захід пам’яті Героїв Крут, за участі практиканта Владислава Перепічая для школярів, написала районна Новгородківська газета. Краще оформили звітну документацію і виступили на підсумковій конференції Оксана Білоусова, Юлія Дворецька, Алла Рябокінь, Ольга Чистякова та Олена Грицюк (на конференції вона не була, оскільки восени стала мамою, з чим її й вітаю).

Водночас одразу чотири (найбільше за останні роки) архіви – обласний, Кіровоградський міський, Маловисківський районний та університетський – прийняли практикантів. У звітній документації вони проаналізували роботу з каталогами, стан збереження фондів тощо.

Підсумкова конференція відбулася в ошатній експозиційній залі в обласному художньому музеї, з яким у факультету історії та права існують багаторічні плідні зв’язки: тут працює низка наших випускників, проходить студентська практика, викладачі беруть участь у заходах закладу культури.

За планом практика проходила останнього тижня червня (або, за узгодженням, в інший час із січня по вересень). На жаль, тиждень (5–6 днів) практики до цих пір не пройшли чи не підтвердили проходження звітною документацією В. Олексенко, В. Ткаченко з 21 групи, П. Думайло, І. Климанська, М. Кондратенко, І. Полонець, О. Токар, О. Шургот з 22 групи. Практику має пройти восени й Д. Іляшенко, яка навчається на факультеті з 1 вересня цього року.

 



Владислав Перепічай переконує старшокласниць прийти до музею історії Новгородківського району. Січень 2014 р


Алла Рябокінь в музеї історії Устинівського району. Січень 2014 р.


Аліна Коваленко, Катерина Кобзавчук, Максим Марковський, Ілля Шайков, Альона Гаращенко, Настя Сорокіна в обласному художньому музеї. Червень 2014 р.

Сергій Шевченко, керівник практики.