istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Низький уклін вам, Герої-земляки!!!

news_2014_04_22_08_00.jpg

9 квітня 2014 року кафедра історії України провела науково-практичну конференцію „Велика Вітчизняна війна 1941 - 1945 років в історичній пам'яті народу”, присвячену 70-ти річчю визволення Кіровоградщини від німецьких окупантів.

Чим далі лунає відлуння тих трагічних та героїчних років, тим важливіше постає завдання зберегти історичну пам’ять народу, продовжувати традицію формування морально-етичних засад суспільства, національного та патріотичного виховання сучасної молоді.

Готуючись до конференції, студенти разом з викладачами провели аналіз „Книги пам’яті Кіровоградської області “, вивчили матеріали обласного та районних архівів, районних та шкільних музеїв, провели опитування учасників Великої Вітчизняної війни та остарбайтерів. Зібрані документи і матеріали лягли в основу доповідей, які прозвучали під час конференції. Надзвичайно цікавими та актуальними виявилися такі проблеми, як оборонні бої на території Кіровоградської області на початку Великої Вітчизняної війни, антифашистський опір на окупованій Кіровоградщині, Велика Вітчизняна війна в історичних документах та наукових дослідженнях, Велика Вітчизняна війна в історії моєї родини, Герої Радянського Союзу- уродженці Кіровоградської області, остарбайтери Кіровоградщини тощо.

З цікавими повідомленнями виступили декан факультету Л.М.Філоретова, заступник декана Н.І. Біденко, доцент кафедри історії України О.В.Чорний, студенти третього курсу І.Химич, Д Татарченко, Ю.Дробот, Ю.Кравчук, О.Висоцька, Ю.Кулибаба, Є. Плотніков, В.Ільницький, студентка першого курсу Т.Телех та інші.