istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Масляна в стінах КДПУ

wIb3vt-XrQw.jpg

Грубої і лютої зими нестерпно хочеться тепла та любові, які поєднує у собі чарівна весна, пора нового життя. Вже не було сил терпіти і тому студенти факультету історії та права, заручившись підтримкою викладачів, почали святкувати Масляна. Масляна – це останній тиждень перед Великим постом, коли українці традиційно влаштовують різні народні забави, так здавна відбувався перехід від зими до весни. Студентське святкування пішло наввипередки календарю і 26-го лютого стіни найстаршого університетського корпусу радо прийняли всіх охочих гостей.

День видався на славу! Дружнім колом зібрались глядачі біля імпровізованої сцени на сходах. Не можна не відзначити той патріотичний запал, з яким всі присутні виконували гімн «Ще не вмерла Україна», після чого на істфаці залунали народні та сучасні пісні. На піснях урочистості не завершилися. Далі відбувалося спалення опудала, яке символізувало зиму. Вийшовши на вулицю без верхнього одягу ніхто не мерз, бо вже розпростала свої обійми чарівниця весна. А вже після спалення, дівчата пригощали млинцями, які приготували самі, всіх охочих, яких виявилося чимало.

Усі присутні на студентському святі Масниці отримали потужний заряд енергії. Факультет історії та права бажає всім успіхів у коханні та навчанні. Вітаємо вас із приходом Весни!