istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

ПЕДАГОГІЧНА ПРАКТИКА. ВРАЖЕННЯ 2

З 5 листопада по 28 грудня в спеціалізованій загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів № 6 Кіровоградської міської ради  проходили практику студенти 51 групи факультету історії та права Іванова Ольга, Бижика Наталія та Скутельник Богдан.

Школа вважається однією з найкращих в місті, особлива увага в школі приділяється здобуттю учнями цілісної сучасної освіти. Школа працює за навчальним планом гуманітарного спрямування та спеціалізацією в галузі іноземних мов. Специфіка даного навчального закладу полягає у поглибленому вивченні англійської, французької, німецької  мов. Також в школі є класи з українською та російською мовами навчання.

Мене закріпили за 11 – А класом, в якому навчання проводиться російською мовою, що потребувало більш грунтовної підготовки до уроків саме в мовному плані. Я мала змогу побувати на уроках в справжніх професіоналів  своєї справи: вчителя історії Плетень В.М., вчителя правознавства Кузютічева С.Г., вчителя історії Криховецької Т.Г, та навчитись у них тонкощам майбутньої професії.

Але найбільше задоволення я отримала від спілкування з учнями свого класу.  Всі вони обдаровані, різносторонні, займаються в спортивних та художніх гуртках, мають високий рівень уваги, уяви, інтелекту, пам'яті, розвинене логічне мислення, здатні швидко сприймати нову інформацію.  Багато учнів є призерами шкільних, міських та обласних олімпіад. Найкращі здобутки в учнів саме з іноземних мов.

На уроках історії учні демонстрували високий рівень знань, відповідальності та дисциплінованості. Хоча історія і не була їх найулюбленішим предметом, але мені вдалось їх зацікавити.  Це давало грунт для організації різноманітних та нестандартних форм роботи (диспут, урок семінар,  урок – конференція тощо). Високий рівень організованості учнів продемонстрував урок – конференція  на тему : “Зовнішня політика та міжнародні зв¢язки незалежної України”, який був приуроченний тиждню історії в школі. В конференції були задіяні учні 11 – х класів. Тема була досить складною, насиченною інформацією, але всі чудово справилися з поставленими завданнями і урок пройшов на належному рівні, що було відзначено адміністрацією школи.

Спілкування  з дітьми, безпосередній контакт з ними, я вважаю найціннішим  здобутком практики, тим запалом, що підтримував мою енергію для щоденної роботи.

Загалом практика пройшла успішно. Свідченням цього є подяка видана керівництвом школи, а також, і найголовніше, подяка від учнів.

Іванова Ольга, студентка V курсу факультету історії та права.