istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Результати обласного конкурсу учнівської молоді «Локальна історія Центральної України»

Цього року стартував конкурс для учнів області, які цікавляться історією рідного краю. Конкурс організовано викладачами-істориками факультету історії, бізнес-освіти та права разом із дослідниками обласного краєзнавчого музею з метою популяризації історії рідного краю. Захід має на меті залучення школярів до пошукової роботи, виявлення дослідницького, творчого хисту школярів, формування у них інтересу та шанобливого ставлення до минулого рідного краю.

Краєзнавчі дослідження учні проводили під керівництвом своїх вчителів історії. На конкурс було подано 20 науково-дослідних робіт, які продемонстрували посилений інтерес до історії місцевих громад, значення окремих особистостей, історико-культурної спадщини Кіровоградщини.

Члени журі конкурсу оцінили тексти надісланих робіт у межах 60 балів. Рейтинг учасників конкурсу виглядає наступним чином:

ПІБ учасника

Кількість балів

1

Жданов Тарас Анатолійович

58

2

Шитря Серафима Андріївна

58

3

Колективний проект (Аль Асаді Ніколь Мазенівна, Безеда Єгор Іванович, Булатова Маргарита Олександрівна, Волошинова Єлизавета Андріївна, Пилипак Олексій Андрійович)

58

4

Щербова Анастасія Михайлівна

56

5

Боднарчук Софія Віталіївна

54

6

Усатенко Софія Анатоліївна

54

7

Ониско Данило Володимирович

51

8

Кравченко Аріна Романівна

48

9

Медведчук Олександра Олександрівна

44

10

Філіпенко Давид Олександрович

44

11

Мічкур Дарина Максимівна

40

12

Недопас Максим Олегович

40

13

Крошка Валерія Сергіївна

37

14

Брайко Руслан Миколайович

29

15

Старосадча Тетяна Василівна

29

16

Медведенко Єлизавета Андріївна

27

17

Григоренко Олександр Вадимович

26

18

Дорога Світлана Ігорівна

25

19

Мохур Ірина Василівна

24

20

Андрейченко Кіріл Олександрович

23

З огляду на «Положення про обласний конкурс учнівської молоді «Локальна історія Центральної України», оргкомітет відбирає до 50% найкращих робіт для їх публічного захисту. Запрошуємо першу «десятку» авторів робіт до участі у підсумковій сесії-захисті конкурсу, яка відбудеться 27 травня 2024 року з 11:00 на факультеті історії, бізнес-освіти та права.