istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Тренінг «Цінності об’єднаної Європи та українська молодь»

Тренінг «Цінності об’єднаної Європи та українська молодь»

10 травня з нагоди відзначення Днів Кар’єри ЄС в Україні в ЦДУ імені Володимира Винниченка відбувся тренінг «Цінності об’єднаної Європи та українська молодь». Учасниками тренінгу були студенти факультету історії, бізнес – освіти та права та учні КЗ Ліцею «Науковий» Кропивницької міської ради.

Завідувачка кафедри історії України та всесвітньої історії Оксана Бабак, викладачка кафедри права та правоохоронної діяльності Світлана Чернік разом з EU Information Centre in Kropyvnytskyi організували та провели захід присвячений європейським цінностям. Учасники тренінгу з’ясовували чому демократія, права людини, свобода, рівність, повага до людської гідності і верховенство права – базові цінності людини, на яких побудовано ЄС. Різні вправи «Кодекс європейських цінностей», «Зробіть крок вперед!» «Присядьте, будь-ласка!» в основному блоці тренінгу сформували відкриту й спокійну атмосферу з ефективною роботою в парах, в групах.

Для підготовки і проведення заходу було використано матеріали Порталу Ради Європи. «КОМПАС»: Посібник з освіти з прав людини за участю молоді (https://www.coe.int/uk/web/compass/home).

Дякуємо EU Information Centre in Kropyvnytskyi (https://www.facebook.com/EUInfo.Kropyvnytskyi), пані Юлії Верещак за надані призи для проведення заходу. Разом із вправою Рефлексія «Наплічник» учасники тренінгу у свої інтелектуальні валізки поклали: нову інформацію навички, нові знайомства, досвід, емоції та подарунки.