istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Захист курсових робіт на факультеті розпочався

Захист курсових робіт на факультеті розпочався

З 30 квітня 2024 року на кафедрі історії України та всесвітньої історії почався цикл захисту наукових досліджень студентів третього та четвертого курсів, які вони проводили впродовж навчального року. Комісією у складі доцентів кафедри Віктора Грінченка, Олега Марченка та Інни Позднякової був організований захист курсових робіт групи студентів 4-го курсу з методики викладання історії.

На розгляд комісії та учасників були представлені цікаві роботи, в яких студенти поділилися дослідженнями як теоретичних, методичних питань викладання історії в школі, так і запропонували власні розробки уроків з історії, позакласних заходів, факультативних занять, які вони проводили під час проходження виробничої практики.  

2

Цікавими були такі виступи студентів: про особливості висвітлення гендерних проблем у шкільному курсі історії (Тетяна Волошина), використання кіноматеріалів (Володимир Шевченко) та карикатур (Марина Савченко) на уроках історії при вивчені теми «Перша світова війна», методика висвітлення історичних постатей на уроках історії на прикладі Франкліна Рузвельта (Катерина Саленко) та Карла Густава Маннергейма (Аліна Грищенко), використання етнографічного матеріалу в школі (Дар’я Соколенко), що таке кейс-метод і як він використовується у процесі навчання історії у 9 класі (Каріна Кіктєва).

Комісія та студенти взяли участь в обговоренні проблем, представлених до захисту курсових робіт, намітили нові теми подальшої наукової роботи на другому (магістерському) рівні вищої освіти.        

Інформація подана доцентом О.М. Марченком