istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Популяризація історії серед шкільної молоді

Популяризація історії серед шкільної молоді

У межах профорієнтаційної акції «Відчуй себе студентом» кафедра історії України та всесвітньої історії організували зустрічі зі школярами. Так 17 квітня 2024 року доцент Наталія Токар та старший викладач Кирило Панченко провели захід для старшокласників Великосеверинівської громади. Учні мали нагоду відвідати Археологічний музей імені Нінель Бокій, навчальні аудиторії та познайомитися з особливостями навчання на факультеті історії, бізнес-освіти та права.

23 квітня 2024 року доценти Ірина Козир та Олександр Чорний провели «Археологічні посиденьки» для учнів Ліцею «Центральний». Захід відбувся у форматі науково-популярної лекції. З вітальним словом до гостей звернулися декан факультету – Лариса Філоретова та завідувачка кафедри –­ Оксана Бабак. Під час лекції дослідники розповіли про становлення археології у Європі та Україні, поділилися власним досвідом проведення розкопок і реконструкцій. Нагадаємо, що археологічна експедиція існує на факультеті вже понад 40 років, а ім’я її засновниці – Нінель Бокій присвоєне єдиному в області археологічному музею, що функціонує у стінах університету.

Дякуємо керівнику Відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму Великосеверинівської сільської ради – Роману Пілюгіну та директорці КЗ «Ліцей «Центральний» Кропивницької міської ради – Світлані Павленко за сприяння у популяризації історії серед шкільної молоді. Адже, вивчення минулого та збереження історичної пам’яті – одне із ключових завдань для держави в умовах сьогодення.