istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Про Освітнього омбудсмена і про те, як цікаво навчатися на факультеті історії та права поговорили студенти зі старшокласниками НВО № 8

Традиційною вже стала співпраці між Юридичною клінікою «Artium de Lex» ЦДПУ, навчально-науковою лабораторією суспільствознавчої освіти та КЗ «НВО природничо-економіко-правовий ліцей – спеціалізована загальноосвітня школа № 8». У рамках Всеукраїнського тижня права 12 грудня для учнів 10 та 11 класів ліцею проведено захід, спікерами на якому стали студенти факультету історії та права, консультанти Юридичної клініки.

В. Крушеніцький, студент 4 курсу факультету, заступник студентського директора Юридичної клініки до уваги старшокласників запропонував повідомлення про те, як права учнів на освіту захищає Освітній омбудсмен, та як до нього можна звернутися. Студентки А. Міхневич та О. Юрченко організували з учнями інтерактивну бесіду, предметом якої стала емансипація неповнолітніх, зокрема підстави й механізми набуття неповнолітніми особами повної цивільної дієздатності.

Не обійшли увагою і питання вступу на факультет історії та права ЦДПУ. Відповідаючи на питання учнів про умови вступу й навчання, спікери заходу зуміли їх переконати у тому, що на факультеті історії та права навчатися цікаво, корисно й перспективно!

Матеріал підготувала
науковий керівник навчально-наукової
лабораторії суспільствознавчої освіти –
доктор педагогічних наук,
професор Л. Т. Рябовол