istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Пресконференція «Безоплатна правова допомога як інструмент соціальної справедливості»

Пресконференція «Безоплатна правова допомога як інструмент соціальної справедливості»

18 вересня у Кропивницькому відбулась пресконференція на тему «Безоплатна правова допомога як інструмент соціальної справедливості». Організатором заходу став Регіональний центр з надання БВПД у Кіровоградській області.

Запрошеними до участі в даному заході були партнери щодо надання безоплатної правової допомоги соціально незахищеним верствам населення. Зокрема, учасником у регіональній пресконференції була керівник юридичної клініки ЦДПУ ім. В. Винниченка Корнійченко Анастасія Олександрівна.

Початком дискусії стала перша Київська міжнародна конференція з безоплатної правової допомоги, яка відбулася 10-12 вересня за участі експертів та представників систем безоплатної правової допомоги з різних країн. Регіональні пресконференції стали продовженням дискусії щодо тенденцій та перспектив розвитку системи надання безоплатної правової допомоги в Україні, правових інновацій та кращого досвіду.

Були представлені відеоролики з реальними історіями клієнтів, які змогли захистити свої порушені права завдяки підтримці адвокатів та юристів системи безоплатної правової допомоги. Своїми життєвими історіями поділилися клієнти, запрошені до участі у заході.

Також було здійснено аналіз діяльності центрів з надання БВПД у Кіровоградській області та наведено відповідні статистичні дані.

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права