• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

IX (XІX) Міжнародна науково-практична конференція «Засоби і технології сучасного навчального середовища»

Згідно з планом проведення науково-практичних конференцій на 2012-2013 навчальний рік у Кіровоградському державному педагогічному університеті 17 -18 травня 2013 року була проведена IX (XІX) Міжнародна науково-практична конференція «Засоби і технології сучасного навчального середовища». Співорганізаторами конференції виступили Інститут інформаційних технологій та засобів навчання, Гомельський державний університет імені Ф.Скоріни, Могильовський державний університет імені А.Кулєшова та Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського.

Традиційно конференція проводиться за участю представників усіх регіонів нашої держави та близького зарубіжжя. Зокрема, цього року в роботі конференції взяли активну участь представники більшості педагогічних університетів та інших ВНЗ України та науковці і дослідники з Грузії (професор Р. Гогаладзе, доцент М. Барбакадзе), з Білорусії (професор І.Н.Яковцов, старші викладачі Т.П. Желонкіна, С.А.Лукашевич та інші).

Оргкомітет, очолюваний у співавторстві директором Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України д. техн. н., академіком  В.Ю.Биковим та ректором КДПУ ім. В.Винниченка, д. філол.н., професором О.А.Семенюком, схвально оцінив і рекомендував для виступу й обговорення результати наукових досліджень близько 180 учених і науковців з різних аспектів та актуальних сучасних проблем методики фізико-математичної і технологічної освіти й широкого запровадження у навчальний процес інноваційних технологій, засобів ІКТ, що створюють ефективне сучасне навчальне середовище.

Регламент конференції передбачав проведення пленарного засідання, на якому із змістовними і цікавими доповідями виступили завідувач кафедри теорії і методики навчання фізики і астрономії Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор В.Д.Сиротюк, проректор з наукової роботи КДПУ ім. В.Винниченка, доктор педагогічних наук, професор М.І.Садовий, завідувач кафедри фізики та методики її викладання, доктор педагогічних наук, професор В.П.Вовкотруб.

Робота секцій охоплювала за тематикою три напрямки:

1-Проблеми методики навчання математичних дисциплін (керівники секції: доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України М.Т.Мартинюк; доктор педагогічних наук, професор В.А.Кушнір; доктор педагогічних наук, професор О.А. Коновал; кандидат педагогічних наук, доцент О.О.Чінчой).

2-Засоби ІКТ та проблеми методики фізичної освіти (керівники секції: доктор педагогічних наук, професор В.П.Вовкотруб; кандидат технічних наук, доцент С.І.Рябець; кандидат фізико-математичних наук, доцент О.В.Волчанський).

3-Проблеми методики природничих дисциплін (керівники секції: доктор педагогічних наук, професор С.П.Величко; кандидат педагогічних наук, доцент С.О.Кононенко, кандидат педагогічних наук, доцент Е.П.Сірик).

По завершенню роботи секційних засідань було організовано круглий стіл з обговоренням усіх нагальних потреб в удосконаленні системи фізико-математичної й технологічної освіти  у загальноосвітніх та вищих навчальних закладах та проблем подальшого розвитку засобів і технологій сучасного навчального середовища, котре націлене не лише на фундаментальну і професійну  підготовку  майбутніх фахівців, а й пов’язане з формуванням особистих якісних показників високопрофесійного фахівця відповідно до вимог сьогодення.

Робота конференції завершилася формулюванням та прийняттям висновків і пропозицій, які будуть надіслані до Міністерства освіти і науки України.

 На завершення конференції її учасники відвідали пам’ятник відомому фізику-теоретику І.Є. Тамму.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись