• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Міжнародна науково-практична конференція «Війна 1812 року у вітчизняній та європейській історії» на факультеті історії та права

6 жовтня 2012 року в Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка відбулася Міжнародна науково-практична конференція Війна 1812 року у вітчизняній та європейській історії”, організована зусиллями Кіровоградської обласної державної адміністрації, посольством Російської Федерації в Україні, представництвом Росспівробітництва в Україні, факультетом історії та права КДПУ.

Проведення конференції, присвяченої 200-й річниці війни 1812 року, передбачало обговорення проблемних та малодосліджених питань історії боротьби народів Російської імперії проти наполеонівської Франції.

Відкрив роботу конференції ректор університету професор О.А.Семенюк. Заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Г.В.Пастух зачитала звернення губернатора С.М.Ларіна до учасників конференції та побажала їм плідної роботи. Від імені російської делегації з вітальним словом до присутніх звернулася перший секретар Посольства Росії в Україні Царьова І.Г.

У ході конференції прозвучали виступи, присвячені міжнародній обстановці напередодні війни, військовим формуванням та героям війни 1812 року в історії Єлисаветградського та Олександрійського повітів Херсонської губернії, перебігу воєнних дій під час окремих операцій.

Учасники науково-практичної конференції відзначили високий рівень її організації. Особливі слова подяки були висловлені організаторам книжкової виставки присвяченої війні, воєнним діям та персоналіям 1812 року. В цілому на конференції склалася доброзичлива атмосфера, яка значною мірою сприяла обговоренню актуальних питань та участі у дискусіях.

Підбиваючи підсумки роботи конференції учасники висловили побажання й надалі проводити подібні наукові форуми. Фінал конференції увінчався нагородженням переможців молодіжного конкурсу з історії війни 1812 року серед учнівської та студентської молоді всієї України.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись