• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Студент VI курсу мистецького факультету ВОЛОДИМИР ЖИВИЦЬКИЙ вдруге став переможцем Стипендіальної Програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука

Володимир Живицький: Коли ви дочитаєте цю статтю, світ вже зміниться! Саме так швидкоплинно, кожну хвилину світ робить стрибок у розвиток всіх галузей життя суспільства. Я впевнений, що кожна особистість, яка народжується на цей світ, має своїм обов’язком змінити його на краще.

Безумовно, кожна молода людина нашої держави, якій доводилось бувати у європейських країнах, ставить собі запитання: «А чому ми живемо гірше? Чому не зробимо нашу державу кращою?» Майбуття, на яке сподівались наші покоління, десь поряд, але не з нами, не в нас. Хто і коли буде будувати справжню Україну? Це наше завдання – завдання нашого покоління, щоб зробити своє майбутнє та майбутнє своїх дітей світлішим та заможнішим.

Насправді, так просто змінити життя на краще. Необхідно багато працювати, самовдосконалюватися, жити чесно, дотримуватися загальнолюдських цінностей, поважати старших, любити рідну землю, свій народ. І тоді, коли кожен почне сам «асфальтувати» своє життя, лише тоді, маю велику надію, Україна зможе розплющити очі й подивитися вперед, побачивши шлях, який веде, нікуди інакше, як до світлого Завтра!

«Завтра. UA» – саме таку назву має Стипендіальна програма Фонду Віктора Пінчука, яку мені вже вдруге вдалося подолати. На цей раз, здається, набагато вдаліше. Упродовж 2011/12 навчального року 1850 студентів із 100 ВНЗ України боролися за перемогу. Успішно пройшовши три тури, я став одним з переможців конкурсу і зайняв ІІ місце у загальному рейтингу учасників. Диплом і Статуетку переможця вручив спеціальний гість Фонду Віктора Пінчука, засновник Wikipedia Джиммі Вейлзякий водночас є ідеологом концепції Wiki та членом Опікунської ради Wikipedia.

Моя перемога у Всеукраїнській стипендіальній програмі – це також заслуга й мого наукового керівника – професора, доктора педагогічних наук завідувача кафедри вокально-хорових дисциплін і методики музичного виховання Алли Миколаївни Растригіної. Саме вона повірила в мене, наштовхнула на пошукову та дослідно-експериментальну роботу та підтримала мої педагогічні знахідки. За шість років навчання в університеті ми прийняли участь у 13-ти міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференціях. Основні результати дослідження викладалися у матеріалах всіх наукових конференцій і в збірниках наукових праць, затверджених постановою президії ВАК України. Але головним нашим досягненням стала цьогорічна перемога у Всеукраїнському конкурсі МОН України студентських наукових робіт з гуманітарних наук, де ми зайняли ІІІ місце.
На днях завершив свою роботу Молодіжний форум Стипендіальної програми "Завтра. UA" Фонду Віктора Пінчука, який проходив з 12 по 15 травня в Києві. У його роботі взяли участь 320 студентів з усіх регіонів України, які стали переможцями відбіркового конкурсу «Завтра. UA» –2011/12.

Форум стипендіатів – це неймовірний калейдоскоп подій! Впродовж трьох днів, упереміш з вируючим потоком фантазії, винахідливості, інтелектуальними творчими завданнями панували гумор, сміх, дружні жарти, ігри і пісні. Зарядившись божевільною енергією від тренерів, волонтерів й усіх організаторів Форуму, кіровоградські стипендіати приєдналися до величезної сім'ї однодумців – до команди активних, творчих, інтелектуальних, веселих, цікавих і неординарних молодих людей.

В результаті роботи Форуму стипендіати, під керівництвом професійних тренерів, розробили більше 20 соціальних проектів в області культури, освіти, екології, охорони здоров'я і захисту прав людини, спрямовані на розвиток країни і суспільства. Приємно згадати, що саме на минулорічному Форумі "Завтра. UA", розроблений мною соціальний проект – Молодіжний фестиваль аматорського кіно «РАНОК» був підтриманий адміністрацією Всеукраїнської Програми підтримки індивідуальних ініціатив стипендіатів програми «Завтра. UA» Фонду Віктора Пінчука, а вже в цьому році був нагороджений Статуеткою, як найкращий соціальний проект 2011/12 року. На урочистій церемонії нагородження Приз вручив Віце-прем’єр-міністр – Міністр соціальної політики України Сергій Леонідович Тігіпко.

Сьогодні, мій власний крок до розбудови українського суспільства – є соціальний проект – Молодіжний фестиваль аматорського кіно «РАНОК», який всього за 2 роки існування, з маленької ідеї проведення соціального проекту переріс в масштабний міжнародний кінофест, на який цього року з’їхалися кіноаматори з понад трьох десятків міст України, а також з Росії, Ізраїлю, Білорусі. Це справжня кіно школа, де зірки, вони ж – члени журі, давали власні майстер-класи і кожен учасник міг вільно спілкуватися з ними. Фестиваль покликаний для стимулювання творчого і духовного розвитку талановитої молоді. Привернення уваги громадськості до гострих соціальних проблем, виявлення талановитих і творчих особистостей, згуртування ініціативної молоді – головна мета проекту. Наша команда стипендіатів «Завтра. UA» і майбутніх педагогів впевнена у виховній і освітній силі кінематографа. За допомогою відео робіт незалежна творча молодь не тільки повідомлятиме про соціальні проблеми, особливо підростаючому поколінню, але і всі разом ми будемо виховувати і будувати нове суспільство. І це вже буде Завтра!

За словами американського письменника Вільяма Фолкнера «Вчора не завершиться, поки не розпочнеться Завтра, а Завтра почалося ще десятки тисяч років тому». Наразі, коли Україна переживає складний і суперечливий період своєї незалежності,головною метою життя сучасної освіченої молоді має бути активна особистісна й професійна діяльність саме «сьогодні»! Інакше «завтра» може так і не настати. І вже сьогодні ми маємо усвідомлювати, що саме НАМ, ТУТ і ЗАРАЗ будувати достойне життя як для себе, так і для майбутніх поколінь українців. Я переконаний, що наш український народ ось-ось зробить крок у прозоре, чисте та досконале Завтра і виведе нашу країну на гідне місце серед кращих держав світу.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись