• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Зустріч студентів філологічного факультету з фіналістом обласного конкурсу "Учитель року – 2012"

28 березня 2012 року відбулася зустріч студентів філологічного факультету з фіналістом обласного конкурсу "Учитель року – 2012" у номінації "Українська мова і література" Соломиною Іриною Анатоліївною.

Цей захід став першою ластівкою в серії педагогічних майстер-класів длямайбутніх філологів, які презентуватиме кафедра української мови. Завідувач кафедри професор С. Л. Ковтюх коротко розповіла про Ірину Анатоліївну, яка працює в Мар’янівській ЗОШ І–ІІІ ступенів Маловисківського району. Це звичайна сільська вчителька, але вихованці Ірини Анатоліївни користуються на уроках інтерактивною дошкою, мультимедійними технологіями, видають газету "Перерва", самостійно друкують брошури, буклети, постійно працюють над різними проектами, зокрема над презентаціями творчості відомих земляків. Протягом години студенти намагалися не пропустити жодного слова вчителя,законспектовувати всі його настанови, адже він працює над цікавою методичною проблемою ,,Розвиток пізнавальних інтересів та творчих здібностей школярів шляхом упровадження комп’ютерних технологій”.

Ірина Анатоліївна зазначила, що основне – це виховати самостійність в учня,інтерес до навчання, бажання досліджувати щось невідоме.

Учителька запропонувала студентам познайомитись із цікавими інноваційними прийомами, які вона використовує на уроках української мови та літератури, асаме: "Спіймай помилку!", "Розмалюй речення", "Вірю – не вірю", "Шукачіскарбів", "Словесна дуель" тощо. Кожного року учні поповнюють заснований нею "Музей мови" цікавими експонатами,виготовленими власноруч: паспортом Дієприслівника, дотепними й креативними рекламами з лінгвістичної тематики та ін.

Було продемонстровано фрагмент уроку для 7-го класу, який так зацікавив студентів, що вони разом, в один голос відповідали на запитання, поставлені Іриною Анатоліївною.

Також І. А. Соломина познайомила присутніх із презентацією,підготовленою разом з учнями до уроку української літератури, про творчість відомого журналіста, поета, композитора-пісняра Леоніда Івановича Коцаря, який проживав у Маловисківському районі вс. Павлівка. Пісня про матір, що звучала в авторському виконанні митця, зачепила струни серця кожного, і в тиші музики присутні легенько втирали сльозу.

Ірина Анатоліївна Соломина працює в школі вже двадцять років, виконує обов’язки завуча. Творча, креативна,розумна, енергійна, залюблена в професію, учитель від Бога! – це все про неї.

Подібні зустрічі є вагомими й особливими для майбутніх учителів. Насамперед,це те джерело енергії та креативності, яке потрібне кожному студентові, щоб бути стовідсотково впевненим у своїх силах та у власному виборі професії. Це той поштовх до роботи з дітьми, який не залишає байдужим нікого.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись