• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Міжнародна студентська наукова конференція «Битва на Синіх Водах 1362 року в контексті європейської історії доби середньовіччя»

22-23 березня 2012 року в читальному залі наукової бібліотеки університету на базі факультету історії та права відбулася Міжнародна студентська наукова конференція «Битва на Синіх Водах 1362 року в контексті європейської історії доби середньовіччя», присвячена 650-річчю Синьоводської битви.

Вітальним словом конференцію відкрили ректор університету Олег Анатолійович Семенюк та декан факультету історії та права Лариса Мартіївна Філоретова.

До участі в конференції долучилися студенти з Гомельського державного університету імені Ф. Скорини, Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, Києво-Могилянської академії, Камянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Шевченка, Державної льотної академії України Національного авіаційного університету та Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Цікавими і змістовними були доповіді молодих науковців Кирила Панченка, Валентина Пагора, Сніжани Корінець, Вікторії Безверхої, Артура Сєліна та інших. З особливостями озброєння монгольського війська і тактикою бойових дій у XIV ст. ознайомила представниця Монголії, студентка Державної льотної академії України Національного авіаційного університету – Ундралтегш Бат-Очир. Усі присутні мали можливість побачити і навіть приміряти на себе обладунки середньовічного європейського воїна. Реконструкції військового спорядження середньовічного воїна представили курсанти Державної льотної академії.

Всього конференція зібрала понад 20 учасників з різних куточків України, Білорусі та Монголії. Взяли участь у роботі конференції й викладачі факультету історії та права. Cпівробітники наукової бібліотеки нашого університету підготували виставку наукових та краєзнавчих досліджень, присвячених проблематиці вітчизняної історії доби середньовіччя.

Організатори міжнародної студентської конференції, факультет історії та права висловлюють щиру подяку ректорату, науковій бібліотеці вузу та усім небайдужим.

На черзі - «доросла» міжнародна конференція «Синьводська битва 1362 року в контексті середньовічної історії Східної Європи», яка відбудеться 6-7 червня 2012 року.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись