• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Хто головний на ФФЖ?

Хто головний на факультеті філології та журналістики, або «Хто зверху?». Саме таку назву мав конкурс між збірними командами першого та другого курсу видавців (за прототипом однойменної телепередачі Нового каналу). Проте журналісти – люди креативні, тому конкурси  частково змінили.

Організаторами, авторами сценарію і ведучими були старости груп  Анастасія Герасименко (13) та Ольга Ткаченко (23). Команду дівчат склали: Буряк Ірина (23), Левченко Катерина (23), Зубець Анастасія (23), Барвінок Дар’я (13), Кошелева Каріна (13), Цирдя Вікторія (13). Команда хлопців: Цигульський Сергій (23), Луценко Артем (23), Іванченко Володимир (23), Дяченко Богдан (13), Васеха Дмитро (13), Душейко Дмитро (13).

В оригіналі телепередачі є один головний суддя. У студентів-видавців КДПУ їх  четверо, до того ж це були і викладачі, і студенти: завідувач кафедри видавничої справи та редагування Наталя Миколаївна Фенько, викладач цієї ж кафедри Сергій Володимирович Ткаченко, культорг факультету Валерія Куделя  (22), студент 4-го курсу Олексій Ніколенко (43).

На жаль, глядачів-філологів було небагато, проте були студенти з інших факультетів.   Відпочивали разом зі студентами і викладачі. Добре, що є такі викладачі, при яких студенти можуть поводитися вільно.

Свято почалося з оголошення складів команд та журі і короткої характеристики кожного учасника. Далі почалися конкурси. Між кожним раундом команді-переможцю ставилися бонусні питання. Раунди — це умовні модулі, за кожен з яких команди можуть набрати певну кількість балів, визначену журі.

У першому конкурсі перевірили, хто кого знає краще. Дівчата проявили чудову інтуїцію та знання футбольних вболівальників.

Другий конкурс у виконанні дівчат викликав хвилю сміху у глядачів, хлопці ж показали свій холодний розум та розрахунок – і кращий результат.

Наступним конкурсом був всім відомий «Крокодил». Хлопці відгадали свою «Машину» Океану Ельзи майже за півхвилини. А для дівчат лишилася таємницею романтична композиція гурту Бумбокс «Квіти у волоссі».

Четвертий конкурс виявив обізнаність учасників в різних галузях знань, зокрема видавничої справи. У питаннях з варіантами відповідей «чоловік чи жінка», хлопці знову показали свою розсудливість.

Наступний конкурс дозволив відчути себе  «студентом-прогульщиком» на екзамені: усі все знають, а він навіть не розуміє, який предмет складає. У цьому конкурсі правдою чи хитрістю, але дівчата взяли гору.

Шостий конкурс розставив усіх по місцях. Тобто учасники самі вишикували один одного. Згідно з умовами конкурсу, треба було поставити опонентів у порядку зростання за кількістю балів з певної дисципліни. Хлопці відгадали по одній студентці з кожної групи. А дівчата ж зробили кілька помилок у розстановці першокурсників, проте безпомилково розставили другокурсників. Хлопці, і як же вас так швидко розкусили?

В останньому конкурі голодних студентів нагодували десертами безе. Швидкість у поїданні показали хлопці.

Все вирішило останнє бонусне питання. Врешті-решт, згідно з балами, була нічия. Судді вирішили віддати право визначити переможця глядачам. Перемогли хлопці.

Отже, ці змагання довели, що хлопців на факультеті філології та журналістики хоч і мало, проте вони найкращі: довели існування чоловічої логіки, розсудливості, показали характер. Вітаємо їх з перемогою.

Після конкурсу наші кореспонденти поспілкувались із суддями, учасниками та глядачами. Одноголосно було відзначено  роботу організаторів та висловлено перспективи проведення такого змагання на іншому рівні: між студентами інших курсів,  різних факультетів,  навіть  між викладачами. Деякі глядачі навіть зайняли собі місце в команді, якщо можна так висловитись, для участі в наступних конкурсах. Викладачі цінують подібні заходи за те, що вони по-новому відкривають для себе студентів. Команда хлопців відмітила роботу ведучих. А дівчатам сподобалось усе, окрім перемоги хлопців, проте вони обіцяли взяти реванш. Ну що ж, чекаємо.

Судді про конкурс:

Суддя Фенько Наталя Миколаївна: Частіше треба проводити такі заходи між командами різного формату, адже ми дізнаємося більше один про одного, бачимо з іншого боку всіх, пізнаємо якось не ординарно. Ми всі перемогли: не тільки хлопці чи дівчата, а й глядачі, всі, хто прийшли сюди. Ми наближаємось один до одного під час таких конкурсів.

Суддя Ніколенко Олексій: Все було позитивно, енергійно. Вражали конкурси, енергійність хлопців, інтуїція дівчат, запал усіх. Мінус - мало глядачів, але для початку і так не погано. Чекаємо ще таких дійств.

Суддя Куделя Валерія: Дуже гарний конкурс. Хочеться, щоб частіше проводилися такі заходи. Було цікаво спостерігати за сутичками, які відбувалися між дівчатами та хлопцями. Дивували хлопці, але я все-таки надіялась на перемогу дівчат.

 Ольга Ткаченко, студентка 23-ї групи,  факультету філології та журналістики

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись