fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Переможні підсумки всеукраїнського студентського фестивалю «Здорова молодь – здорова нація»

Традиційно, наприкінці вересня, під егідою центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проводиться всеукраїнський фестиваль «Здорова молодь – здорова нація». В цьому році така честь випала на долю міста Дніпро і не випадково, саме у 2017 році згадане місто усі змагання проводить під гаслом: «Дніпро – спортивна столиця України». З цим не можна не погодитись. Підтвердженням тому є оновлена арена «Олімпія-плюс», яка гостинно приймала учасників змагань з п’ятнадцяти областей у складі двох спортсменів та одного представника.

Честь нашої області відстоювали студенти другого курсу факультету фізичного виховання – Шерстюк Дмитро (22 група) та Биканова Лілія (21 група), які займаються у відділенні підвищення спортивної майстерності з тенісу настільного (тренер Брояковський Олександр Вікторович). Представником команди від нашого вишу було делеговано голову студентської спортивної спілки факультету Руденка Сергія Анатолійовича. Обласний центр «Спорт для всіх» представляла його незмінний керівник – Марініна Марина Анатоліївна.

1

Головна мета даного заходу – виявити найбільш гармонійно фізично розвинуту студентську молодь. Приємно вражає, що головним принципом студентського фестивалю є чесна боротьба (fairplay).

Програма змагань, а саме: теніс настільний, силові вправи та комбінована естафета пройшли на досить високому емоційному підйомі. Організатори доклали максимум зусиль, щоб учасникам було комфортно виступати. Наші студенти у повній мірі скористалися гостинністю Дніпра і вибороли почесне перше місце з п’ятнадцяти команд, відірвавшись від найближчих переслідувачів на сім очок.

Переможця виявляли за найменшою сумою зайнятих місць у зазначених трьох вправах. Більш стабільно виступив Дмитро Шерстюк здобувши третє місце у естафеті та два четвертих місця – з тенісу настільного й силовій вправі, що дали у сумі – 11очок.

2

До Лілії Биканової фортуна посміхнулася в тенісі настільному – друге місце, в силовій вправі – п’яте, і дещо перехвилювалась у комбінованій естафеті, тому – сьоме місце, у сумі – 14 очок.

Таким чином, набравши разом 25 очок пальму першості виборола команда Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка. Вітаємо! Так тримати!!!

Інформацію надано факультетом фізичного виховання