fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

«Олімпійська лабораторія» в ліцеї-інтернаті спортивного профілю

«Олімпійська лабораторія» в ліцеї-інтернаті спортивного профілю

24 листопада 2021 року кафедра теорії та методики олімпійського і професійного спорту спільно з відділенням Національного Олімпійського Комітету України в Кіровоградській області та відділенням Олімпійської Академії України провела в Центральноукраїнському ліцеї-інтернаті спортивного профілю Кіровоградської обласної ради профорієнтаційно-пізнавальний захід «Олімпійська лабораторія». Темою спілкування з юними спортсменами та адміністрацією ліцею-інтернату був «Олімпійський рух на Кіровоградщині».

Зі вступним словом виступив директор ліцею-інтернату Сергій Олександрович Гринюк, який познайомив гостей та учасників заходу з навчально-виховною та спортивною роботою у закладі та окреслив основні напрямки її вдосконалення.

Головний фахівець відділення НОК України у Кіровоградській області, наш випускник, Микола Іванович Аношкін розповів про сучасний стан олімпійського руху на Кіровоградщині і про бажання залучити ліцей-інтернат до активної участі у системі шкіл олімпійської освіти.

Професор Сергій Миколайович Воропай розповів майбутнім абітурієнтам про досягнення спортсменів Кіровоградщини та університету на олімпійській арені і закликав учнівську молодь, наслідуючи славні олімпійські традиції нашого регіону, долучатися до її сьогодення і примножувати її в майбутньому в якості спортсмена чи тренера. Для отримання професійних компетенцій в тренерській діяльності запросив на навчання до нашого університету на спеціальність «Фізична культура і спорт».

Наступним спікером був наш випускник, срібний призер Олімпійських ігор, триразовий чемпіон світу, заслужений майстер спорту України, Олександр Симоненко. Він розповів присутнім про свою кар’єру у велосипедному спорті, відповів на чисельні запитання юних спортсменів надав їм практичні поради, як знайти себе у спорті, як тренуватися, щоб досягти високих результатів.

Після спілкування з юними спортсменами була проведена вікторина на олімпійську тематику. Переможці були нагороджені дипломами та футболками з символікою #Olimpiclab, а учасники отримали сертифікати.