Accessibility Tools

fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Всеукраїнська наукова конференція «1944 рік: Європейський та український виміри подій (до 80-річчя висадки Союзників у Нормандії та деокупації України)»

Всеукраїнська наукова конференція «1944 рік: Європейський та український виміри подій (до 80-річчя висадки Союзників у Нормандії та деокупації України)»

24 жовтня 2024 року відбулася Всеукраїнська наукова конференція «1944 рік: Європейський та український виміри подій (до 80-річчя висадки Союзників у Нормандії та деокупації України)», організована кафедрою історії України та всесвітньої історії Центральноукраїнського державного університету імені В. Винниченка спільно з  Інститутом історії НАН України, Українським державним університетом імені М. Драгоманова, Національним університетом оборони України, Черкаським національним університет імені Б. Хмельницького, Уманським державним педагогічним університетом імені П. Тичини та Державним архівом Кіровоградської області.

Сьогоднішня війна, яку розв’язала проти України російська федерація, актуалізує увагу істориків до вивчення минулих воєн і військових конфліктів та їх наслідків. Серед них осібне місце посідає Друга світова війна. Цьогоріч минає 80 років із дня висадки союзників у Нормандії та деокупації території України. Ці дві події репрезентують важливість вивчення світового та українського вимірів найбільшої війни ХХ століття.

Відкрив конференцію ректор ЦДУ імені В. Винниченка професор Євген СОБОЛЬ, а модерувала захід завідувачка кафедри історії України та всесвітньої історії доцент Оксана БАБАК. У роботі пленарного та секційних засідань взяли участь науковці, аспіранти та студенти з 13 наукових, науково-дослідних установ та закладів вищої освіти, які представляли актуальні теми стосовно України в роки Другої світової війни.

Ми дякуємо Збройним силам України за життя, можливість навчатися і працювати!