• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Кураторська година вшанування памяті Т.Г.Шевченка

Тарасе, ти в нашій пам’яті живий..

img_0265.jpg

Кожного року на факультеті проводяться кураторські години якими вшановується пам'ять видатного українського поета-кобзаря Т.Г. Шевченка.

Слово, вічне.. Слово зброя наших студентів. Ми шануємо пам'ять великих зброярів слова, ковалів гордого, непереможного духу народу…Ми шануємо тебе, Тарасе.. Ти живий в нашій пам’яті, в наших серцях. Ми віддаємо тобі нашу шану словом, добрим ділом, гарячими серцями, непереможним духом. Ми українці. Студенти. Ми гордо несемо твоє слово Тарасе, як і ти, людям. Бережно передаємо його з рук в руки, з уст в уста. Словом ми зростимо пагони доброї волі, щирої нації. Своєю шаною, своїм словом ми пам’ятаємо тебе Великий Кобзарю..

 Кураторські години не завжди проводяться в аудиторіях. В нашого факультету склалася традиція проведення таких заходів творчо, на сцені, урочистим дійством доносячи до глядача сенс феєричної думки, яка вкладена в два слова «Кураторська година».

Вшанування пам'яті Великого Кобзаря, велика честь, яку з пошаною прийняла 58 група, та студенти нашого факультету. Основною лінією проведення заходу була розповідь про драматичний шлях Т.Г.Шевченка по життю, по життю своєму та пам'яті людській. Читання супроводжувалося відеорядом з репродукціями картин руки Тараса та митців які вшановуючи його, творили,таланом своїм,  шедеври.

    В основну лінію, як яскраві грона калини, впліталися вокальні та танцювальні студентські номери, з кольорами української автентичності. Наповненні шаленим вихором танці, голосистий хор в виконанні першого та другого курсу під керівництвом невтомної  та незмінної Шарапової Тетяни Анатоліївни, сповнені глибокого болючого запитання вірші Тараса… Все це змушує погляд, та розум бути прикутим до сцени, вкидає в піт філософських роздумів, про буття українського народу, як воно було, є і буде.

Не боїмося повторів, тому що вони в шану великого Тараса…

  Ми тебе пам’ятаємо.. Ти в нас в душі, серцях. Ми одна велика нація, яка пам’ятає тебе, Кобзарю. Кобзаря свого народу.

Сторінку та фото підготував: Джоган Валентин.

img_0262.jpg

img_0275.jpg

img_0290.jpgimg_0294.jpg

 

 

 

 

 

img_0317.jpgimg_0321.jpg img_0300.jpgimg_0302.jpg

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

         
 

img_0333.jpgimg_0324.jpgimg_0353.jpgimg_0357.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

          

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись