Accessibility Tools

Work with foreign students

Науковці університету взяли участь у заходах Національного Еразмус+ офісу

Науковці університету взяли участь у заходах Національного Еразмус+ офісу

З 14 по 19 жовтня 2024 року Національний Еразмус+ офіс України приєднався до всесвітньої ініціативи #ErasmusDays та провів серію власних заходів та активностей. Усі заходи проводилися з метою охопити всіх учасників та новачків Програми Еразмус+, виконавців проєктів, висвітлити вплив, досягнуті результати та успіхи українців, які скористалися можливостями Еразмус+. Брали активну участь у цих заходах і науковці нашого університету.

15 жовтня 2024 р. виконавці проєкту «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» (Катерина Акбаш, Наталя Пасічник, Ренат Ріжняк) взяли участь у кластерному семінарі за напрямом Жан Моне Програми ЄС Еразмус+ «Вивчення та поширення європейських студій в Україні: успішні практики, виклики та перспективи».

001

17 жовтня 2024 року Ренат Ріжняк взяв участь у роботі семінару-тренінгу для працівників відділів із міжнародної діяльності та інституційних Еразмус+ координаторів щодо особливостей інституційної координації та впливу, можливостей, результатів конкурсів, міжнародних професійних мереж і заходів із різних конкурсів Європейської комісії. Координаторка проєкту Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана Шитікова ініціювала цікаву розмову про особливості популяризації проєктів на всіх рівнях, просування ідей, цінностей та пріоритетів Програми, розширення співпраці з потенційними партнерами, особливості координації ЗВО в конкурсах.

002

18 жовтня 2024 року відбувся семінар для команд проєктів-переможців Еразмус+ конкурсу «Розвиток потенціалу вищої освіти» щодо особливостей виконання проєктів Програми ЄС Еразмус+. У контексті виграного цьогоріч проєкту «Впровадження провідних європейських компетентностей у стандарт підготовки вчителя для забезпечення стійкості України» (ERASMUS-EDU-2024-CBHE-STRAND-3; 101179602; консорціум – МОН України, наш університет, педагогічні університети з Бердянська, Вінниці, Умані, Харкова, Тернополя, університети з Естонії, Румунії, Італії, Ірландії, Іспанії, 2024–2027 рр., координатор – Ренат Ріжняк) цей семінар був інформаційно дуже важливим. Перші кроки реалізації проєкту, інструменти та документи, державна реєстрація проєкту, забезпечення якості реалізації проєкту, звітність, управління коштами гранту – це лише невеликий перелік тих важливих питань, які аналізували під час семінару. Наталя Пасічник та Ренат Ріжняк взяли активну участь у обговоренні особливостей реалізації грантових проєктів такого рівня.

004

Цього ж дня, 18 жовтня 2024 року, Наталя Пасічник та Ренат Ріжняк були запрошені на презентацію проєкту за напрямком Жана Моне «Гендерна інклюзія в повоєнному відновленні України: європейський досвід у досягненні рівних можливостей», який виграли науковці Запорізького національного університету. Координатором цього проєкту стала доцентка кафедри української літератури Юлія Курилова, яка була слухачкою нашої цьогорічної Літньої школи. Наталя Пасічник була запрошена до виступу, в якому вона наголосила на актуальності тематики проєкту, важливості діалогу та налагодження співробітництва між проєктними командами нашого університету й ЗНУ та окреслила перспективні напрями співпраці.

004

До світової ініціативи #ErasmusDays ми долучилися разом із українськими організаціями, які мають досвід Еразмус+ і провели понад 60 різних заходів.