International Activities

Закордонні міжнародні конференції за участі науково-педагогічних працівників університету, стажування

Представники університету взяли очну (48 викладачів) та заочну (28 осіб) участь у закордонних міжнародних наукових конференціях та семінарах у період 2018 року та пройшли сертифіковані стажування в університетах Європейського Союзу. Передусім це, наприклад, представники таких наукових галузей як педагогіка (професор Довга Т.Я., професор Рацул О.А. - Польща), практичної психології (доцент Гейко Є.В. - Франція), філологія (доцент Ляшук А.М. - Польща, Словаччина), музична освіта (професор Стратан-Артишкова Т.Б., ст. викладач Яненко О.А., Назаренко М.П. - Польща), теорія і методика технологічної підготовки (професор Єжова О.В., доцент Гринь Д.В. - Болгарія, професор Садовий М.І., доценти Чистякова Л.О. - Польща). У результаті освітянських зв'язків започаткована і продовжується співпраця з вищими закладами освіти Польщі (доцент Кричун Л.П., доцент Плющ В.М., ст. викладач Босенко Н.П.), Латвії (доцент Галушко Л.Я., доцент Гейко Є.В., доцент Радул І.Г.), Словаччини (професор Шандрук С.І., викладач Бур'яноватий О.М., ст. викладач Мішин С.В.). Результатом плідної міжнародної діяльності доцентів кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики О.С. Бондаренко та К.Л. Бондаренко стало проведення Міжнародного інтерактивного науково-методичного вебінару “Тransl Academy: Мідлберійський інститут міжнародних досліджень у Монтереї” та участі у п'яти міжнародних конференціях з теорії та практики перекладу Бельгії (м. Брюссель), Угорщини (м. Будапешт), США (м. Бостон) та отриманні ліцензії на перекладацькі програмні продукти з подальшим врученням студентам сертифікатів про проходження навчання за цими програмами.

ЦДПУ ім. В. Винниченка у складі міжнародного консорціуму 10 університетів європейських країн продовжив реалізацію міжнародного проекту «Програма підготовки Гендерні Студії: крок до демократії та миру у сусідніх до ЄС країнах з різними традиціями» («Gender Studies Curriculum: A Step for Democracy and Peace in EU-neighbouring countries with different traditions» за підтримки програми ERASMUS+. У результаті роботи проектної групи у 2018 році 15 викладачів університету підвищили кваліфікацію та обмінювалися досвідом роботи у проекті в університетах-партнерах у Греції, м. Салоніки (професор Авраменко О.В., професор Михида С.П., професор Ріжняк Р.Я., доценти Клоц Є.О., Пасічник Н.О, Акбаш К.С., Лупан І.В., Гуртовий Ю.В., Яременко Л.І.) та Марокко (м. Фез), професор Авраменко О.В., професор Семенюк О.А., доценти Акбаш К.С., Лупан І.В., Семенюк Л.Л., Гуртовий Ю.В.).

У 2018 році були підписані угоди про співробітництво з навчальним закладами Європейського Союзу — Вища школа управління та адміністрації в м. Ополе (Польща) та Китаю (школа мистецтв Yaya Comprehensive Art School провінції Гуйчжоу).

Протягом 2018 року участь у програмах академічного обміну взяли 18 студентів університету (у рамках роботи угоди про співробітництво з Поморською Академією у м. Слупську, (Польща): 14 студентів пройшли семестрове навчання закордоном і 4 студентів мистецького факультету музичного відділення навчаються в Поморській Академії по програмі подвійного диплому).У другому семестрі 2018 — 2019 навчального року дві студентки проходять семестрове навчання у в Поморській Академії. Загалом з 2016 року 30 студентів отримали досвід навчання в польському університеті. Двоє студентів факультету іноземних мов навчаються в університетах Німеччини за коротко тривалою стипендіальною програмою. Також у 2018 навчальному році в ЦДПУ проходила стажування стипендіатка програми імені Фулбрайт із США Елізабет Фосетт, що навчалася і стажувалася у викладанні англійської мови як іноземної на факультеті іноземних мов та долучилася до заходів кафедри філософії та політології факультету історії та права.