lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Воїни. Історія українського війська

Воїни. Історія українського війська

До Дня Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва та Дня Захисника України універсальний читальний зал бібліотеки ЦДПУ ім.В.Винниченка запрошує всіх бажаючих відвідати ілюстровану книжну виставку «Воїни. Історія українського війська». 

Матеріали постерів, історичних книг та періодичних видань висвітлюють історію українського війська від Київської Русі до сьогодення, відтворюють шлях, який пройшли збройні сили України від Русі до АТО.

Навіть у періоди бездержавності українці завжди вміли самоорганізуватися, щоб захистити себе та свою землю. Загони з українських земель високо цінувалися у військах Великого князівства Литовського й Речі Посполитої. Козацька піхота була чи не найкращою у Східній Європі. Та й у ХХ і ХХІ століттях українці явили чимало зразків мужності та воїнської вправності.

Українське військо є гарантом національної безпеки країни, є така професія  - Батьківщину захищать. Пишаємося мужніми воїнами всіх часів, а особливо відважними земляками з 3 полку спеціального призначення, які захищають суверенітет нашої держави і підтримують мир та спокій в Україні.

Користуючись нагодою, вітаємо доблесних військовослужбовців з професійним святом, бажаємо міцного здоров’я, витримки та любові ближніх.