lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

День пам’яті та примирення. День перемоги

З нагоди Дня пам’яті і  примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні бібліотека Кіровоградського державного педагогічного університету імені В. Винниченка присвятила низку заходів. Бібліотекарі читальних залів та абонементів для учнів ліцею провели розгорнутий огляд книжкових виставок: «День пам’яті і примирення»,  «Заради життя на Землі», «Кіровоградщина у роки Другої світової війни», «Слово і подвиг».

Особливо юне покоління вразила зустріч із Почесним ветераном України Івановим Миколою Івановичем. Надзвичайно хвилюючою була та деталь, що на початок війни він був ровесником сьогоднішньої молоді. І перед слухачами ліцею постав не лише сивий дідусь-переможець, а й молодий воїн-красень із своїми мріями і далекосяжними планами на майбутнє. Фашистський агресор вторгся на територію рідної землі. 17-річний юнак був вивезений в Німеччину на примусові роботи.

Після звільнення з неволі воював на 1-ому Білоруському фронті. Перемогу молодий бієць зустрів у Берліні і поставив свій підпис на стіні Рейхстагу. І, можливо, на ілюстрації  картини О. Г. Лисенка  і закарбовано свідчення причетності  нашого земляка до тих подій недалекого минулого, світлого Дня Перемоги.

Учні ліцею: 9 (І-ІІ), 10 і 11 фізико-математичного класів та 10 правового, -  були вдячні ветерану за спогади та вручили йому квіти і солодощі.