lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

До Міжнародного жіночого дня

Весна – найпрекрасніша пора року. З її приходом оживає природа, повертаються з далеких країв птахи, розпускаються перші квіти, на деревах з’являються ніжні зелені листочки. А з приходом цієї пори року, маємо нагоду привітати найкращу половину людства з жіночим святом весни, надії і любові. Все на землі від жінок: добро і краса, ніжність і ласка, любов і вірність, музика, мистецтво і поезія. До Міжнародного жіночого дня в універсальному читальному залі експонуються виставки:

  • «Образ жінки в мистецтві»

за допомогою робіт українських і зарубіжних художників пропонуємо вам ознайомитися з вродливими, витонченими жінками, жінками – трудівницями, матерями, берегинями домашнього затишку.

  • «Видатні жінки України»

Україна пишається своїми відомими доньками, їх внеском у розвиток держави, культури, освіти.

Вони з сивої давнини відігравали велику роль в українському суспільстві. Княгиня Ольга, Анна Ярославна, Анна Всеволодівна – ці імена зустрічаються в давньоруських літописах. Вони залишили після себе слід у вітчизняній історії, як сильні особистості, що сприяли розвитку держави, освіти, культури Київської Русі.

Творча спадщина М. Вовчка, Л. Українки, О. Теліги, Л. Костенко, їхня самопожертва, талант та приклад будили свідомість народу, кликали його до боротьби за відродження української культури, громадської думки й національної гідності народу.

Ми з пошаною ставимося до жінок-матерів і дякуємо їм за недоспані ночі, за велике терпіння, ніжні руки і гарячі серця.

Усмішок, щастя, дорогі жінки!