lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

День, що змінив хід історії

До 25 річниці незалежності України в універсальному читальному залі підготовлена виставка під назвою «День, що змінив хід історії». Запрошуємо всіх бажаючих на виставку книг.

Роботи науковців та дослідників ознайомлять читача з нелегким шляхом до суверенітету, подіями, що сталися напередодні проголошення незалежності України. Розповіді урядовців, причетних до цих історичних подій, представлені в газетних і журнальних статтях. Фотографії того часу передають прагнення українців до незалежності. Читач також може ознайомитися з Декларацією  про державний суверенітет України, «Актом проголошення незалежності України», результатами референдуму, на якому український народ підтвердив рішення жити самостійно, Україна вступила в новий етап історії.

Що має Україна сьогодні? Родючу землю, багатовікову історію і самобутню культуру, свої неповторні звичаї, свята, традиції. Вона має свої органи влади, зовнішні атрибути державності. Країна рухається вперед, має певні досягнення, в науці, культурі, сільському господарстві. З Україною, як державою читач може ознайомитися в другій частині виставки під назвою «Запрошуємо до України».